avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cim nou- transmitere Revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cim nou- transmitere Revisal

Avand in vedere prevederile HG161/ 2006 privind completarea registrului general de evidenta a salariatilor va rog sa imi precizati punctul dvs de vedere cu privire la termenul (nr de zile) in care se transmit prin Revisal contractele de munca nou incheiate in societate.
Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:33, 16 Aprilie 2009
Conform art. 4(4) din HG 161/2006, toate modificarile si completarile la registru (deci si CIM noi) se transmit in temen de 5 zile de la data la care au intervenit.
Conform:
HOTÃRÂRE nr. 161 din 3 februarie 2006 privind întocmirea şi completarea registrului general de evidenta a
salariaţilor publicat in MO nr. 172 din 22 februarie 2006
ART. 4 (1) Angajatorii au obligaţia de a transmite registrul în forma electronica la inspectoratul teritorial de munca în a cărui raza teritorială îşi au sediul sau domiciliul, după caz, în termen de 20 de zile de la data angajării primului salariat.
(4) Registrul se transmite la inspectoratul teritorial de munca în a cărui raza teritorială îşi are sediul sau domiciliul angajatorul, în cazurile menţionate la alin. (3), în termen de 5 zile de la data la care au intervenit modificări ale elementelor prevăzute la art. 3 alin.(2).

Practic - nu intotdeauna posibila aceasta prevedere intrucat, asa cum se stie, orice modificare trebuie vizata mai intai la ITM si de aici restul.
elenadima a scris:

Avand in vedere prevederile HG161/ 2006 privind completarea registrului general de evidenta a salariatilor va rog sa imi precizati punctul dvs de vedere cu privire la termenul (nr de zile) in care se transmit prin Revisal contractele de munca nou incheiate in societate.
Cu multumiri.


Angajatorii au obligaţia de a transmite registrul în format electronic la inspectoratului teritorial de muncă în a cărui rază teritorială îşi au sediul sau domiciliul, în termen de 5 zile de la data la care au intervenit modificări referitoare la elementele de identificare a salariaţilor, data angajării, funcţia/ocupaţia conform specificatiei Clasificării Ocupaţiilor din România (COR) sau altor acte normative, tipul contractului individual de muncă, data şi temeiul încetării contractului individual de muncă.
In practica unor ITM-uri, c.i.m. noi se transmit prin Revisal in termen de 20 de zile de la incheierea acestuia.
daca s-a facut o modificare cu act aditional de la 8 ore la 4 ore cu salariu de 360 lei, poate ramane cu deducere completa la salariu si cum pot fi facute aceste modificari in revisal?
Aceste modificari nu se trec in revisal

Alte discuții în legătură

Transmitere revisal neon butterflies neon butterflies daca cererea de incetare a cim cu acordul partilor este facuta incepand cu data de 30.05.2011, in cat timp trebuie despus revisalul? (vezi toată discuția)
Revisal Tania  D Tania D orice modificare a contractului individual de munca se comunica salariatului cu 15 zile inainte, prin act aditional, se inregistreaza in Revisal cu o zi ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract de munca Dinush Dinush Un act aditional de prelungire a contractului individual de munca se transmite in revisal cu o zi inainte de prelungire sau se poate si in aceeasi zi? (vezi toată discuția)