avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Taxa la inmatricularea auto pe fundatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Taxa la inmatricularea auto pe fundatie

Conform articolului 8 din noaua taxa auto pe 2012, lit B:(1) ''Taxa nu se plateste atunci cand autovehiculele sunt:

b) acordate institutiilor de invatamant, sanatate si cultura, ministerelor, altor organe ale administratiei publice, structurilor patronale si sindicale reprezentative la nivel national, asociatiilor si fundatiilor de utilitate publica, de catre guverne straine, organisme internationale si organizatii nonprofit si de caritate, prin donatii sau finantate direct din imprumuturi nerambursabile, precum si din programe de cooperare stiintifica si tehnica; ''...la care fundatii face referire legea???doar la cele care sunt finantate de guvernele straine???sau si cele care se autofinanteaza in mod normal??? Are vreo importanta daca masina este cumparata de fundatie? sau trebuie sa fie neaparat donata???
Astept raspunsurile dumneavoastra
Cel mai recent răspuns: feraru3333 , utilizator 17:41, 14 Mai 2012
Textul de lege prevede urmatoarele situatii :
- masinile sunt acordate fundatiilor de utilitate publica, de catre guverne straine, organisme internationale si organizatii nonprofit si de caritate prin donatii

- masinile sunt acordate de catre guverne straine, organisme internationale si organizatii nonprofit si de caritate prin finantare directa din imprumuturi nerambursabile,

- masinile sunt acordate de catre guverne straine, organisme internationale si organizatii nonprofit si de caritate prin programe de cooperare stiintifica si tehnica ...

Referitor la organizaţii nonprofit şi de caritate intrucat legea nu prevede acestea pot avea sediul sin in tara , nu numai in strainatate.

Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
buna ziua
ce sa inteleg ?
ca daca un membru al club ford franta vrea sa doneze un ford pt asociatia ford romania,acesta nu va putea fi inmatriculat fara taxa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto andreyc1986 andreyc1986 se poate inmatricula o masina fara plata taxei daca se face act de donatie? (vezi toată discuția)
Donatie auto catre ong. se mai plateste taxa de mediu? scarlat_ramona scarlat_ramona Buna ziua, Sunt cetatean roman, rezident in Italia si doresc sa donez masina inmatriculata in Italia catre un ONG in Romania. In aceste conditii, la ... (vezi toată discuția)
Noul cod fiscal gabit25 gabit25 As dori sa cer o parere despre cum poate fi interpretat noul Cod Fiscal, respectiv articolul referitor la inmatricularea ... (vezi toată discuția)