OUG nr.148/2005, art. 15. - Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta nu pot fi urmarite silit decat in vederea recuperarii, conform legii, a sumelor incasate necuvenit cu acest titlu.
Asadar, indemnizatia pentru CCC nu poate fi supusa procedurii de executare silita.
multumesc de raspuns.....dar din ceea ce citesc aici are la baza OUG 124/2011...este posibil sa imi fie suspendata pana la plata datoriei...si daca daca este legal sau ma pot adresa instantei?...mi se mai spune ca pot formula contestatie in termen de 30 zile la Agentia Judeteana pentru plati si inspectie sociala
Asa este ... Art. 7^1 din OUG nr.148/2005 introdus prin OUG nr.111/2010:
(1) Verificarea indeplinirii obligatiei prevazute la art. 7 alin. (2) se realizeaza anual, pana la data de 31 ianuarie a fiecarui an, pentru obligatiile de plata catre bugetul local aferente anului anterior.
(2) Pentru verificarea indeplinirii obligatiei in conditiile alin. (1), agentiile pentru plati si inspectie sociala judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, denumite in continuare agentii teritoriale, transmit primariilor, pana la data de 15 ianuarie a fiecarui an, tabelul centralizator cuprinzand beneficiarii drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta.
(3) Pe baza tabelului centralizator prevazut la alin. (2), primarii verifica daca beneficiarii au achitat pentru anul anterior obligatiile de plata catre bugetul local si intocmesc situatia centralizatoare cu persoanele care nu au respectat aceasta conditie, pe care o transmit agentiilor teritoriale pana la data de 31 ianuarie a fiecarui an.
(4) Neachitarea obligatiilor legale fata de bugetele locale conduce la suspendarea pe o perioada de 5 luni a drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, incepand cu drepturile aferente lunii februarie.
(5) Achitarea obligatiilor legale fata de bugetul local in perioada prevazuta la alin. (4) atrage reluarea platii drepturilor, incepand cu luna urmatoare celei in care s-a achitat obligatia, inclusiv pentru drepturile cuvenite in perioada suspendarii.
(6) In vederea aplicarii prevederilor alin. (5), beneficiarii drepturilor transmit agentiei teritoriale copia actului eliberat de autoritatea administratiei publice locale prin care se face dovada achitarii obligatiilor de plata catre bugetul local.
(7) In situatia in care, dupa termenul prevazut la alin. (4), nu sunt achitate obligatiile fata de bugetul local, drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta inceteaza.
(8) Suspendarea, reluarea si incetarea drepturilor se fac prin decizie a directorului executiv al agentiei teritoriale."
sincer mi se pare un abuz....un foarte mare abuz.....mie statul nu imi suporta aceasta indemnizatie .....eu mi-am castigat acest drept prin munca si am contribuit lunar la bugetul de stat...daca nu munceam nu as fi primit acesti bani....vechimea mea in munca este de 15 ani.......oare chiar nu as avea castig de cauza in instanta?
vin cu o precizare,poate mai sunt persoane in speta mea ......trebuie sa obtii obligatoriu dupa ce ai facut plata un certificat de atestare fiscala de la finante ca sa poti fi repus in drepturi,simpla chitanta nu este suficienta.......in Arad de unde sunt si eu au fost mamici carora li s-a suspendat plata indemnizatiei,cu toate ca au platit datoria in 30 ian 2012,asa de bine lucreaza functionariii nostri