avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pot solicita revizuirea medicala mai repede cu 3 luni ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pot solicita revizuirea medicala mai repede cu 3 luni decat termenul stabilit?

Va rog, este cineva care a avut nevoie sa mearga la comisia de expertiza a pensiei de invaliditate,mai repede cu cateva luni,fara ca sa solicite schimbarea gradului? Am citit in lege in cazul cand boala a avansat sau s-a insanatosit, dar nu e cazul meu, ci din cauza unor probleme familiale si medicale nu voi putea merge in luna stabilita,ci mai devreme cu 3 luni. Va rog macar pareri
Cel mai recent răspuns: ContSters242189 , utilizator 08:12, 17 Februarie 2012
Intr-adevar, singurele dispozitii din Legea nr. 263/2010 si HG nr. 257/2011 fac referire imbunatatirea sau agravarea starii de sanatate.
Art. 78 - Legea nr. 263/2010
............................
(5) Revizuirea medicala se poate efectua si la cererea pensionarilor, daca starea sanatatii lor s-a imbunatatit sau, dupa caz, s-a agravat.

Art. 94 - HG nr. 257/2011
(1) La solicitarea pensionarului, revizuirea medicala se poate efectua si inaintea termenului stabilit in decizia medicala a capacitatii de munca, indiferent de gradul de invaliditate, dar numai pana la implinirea varstelor standard pentru obtinerea pensiei pentru limita de varsta.
(2) Cererile de revizuire pentru agravare sau ameliorare, impreuna cu documentele medicale care atesta starea de sanatate, se depun la cabinetul de expertiza medicala a capacitatii de munca ori la comisiile de expertiza medicomilitara, dupa caz.

Alte prevederi legale nu exista, imi pare rau. Insa puteti, pur si simplu, sa depuneti o cerere la comisia de expertiza medicala. Ma gandesc ca nu aveti nimic de pierdut.
Multumesc,asa o sa fac,am sperat ca e cineva care a procedat asa si are un raspuns precis

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare decizie medicală emisă cu superficialitate Trucza Gyula Trucza Gyula Sotul meu poate contesta decizia medicala decisa in tg.mures pentru cā i s-a agravat de multi ani boala psihicā (schizofrenie) dar medicul nu a luat in ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate pentru persoane incadrate in grad de handicap dritaS dritaS Buna ziua, Ieri am stat de vorba cu cineva a carei fice este incadrata cu handicap grad I (schizofrenie) si mi-a spus ca de curand i-a intocmit dosar pentru ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate ionica69 ionica69 Buna ziua Socrul meu s-a nascut la data de 14.11.1950 si are probleme de sanatate. Medicul care-l trateaza i-a recomandat sa se pensioneze. Neavand loc de ... (vezi toată discuția)