avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj dupã divorþ sau odata cu divortul?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj dupã divorþ sau odata cu divortul?

Bună ziua, ajutaţi-mă vă rog în legătură cu o problemă juridică, nu am pe cine să întreb, nici bani pt. a-l plăti. Soţul meu şi-a găsit o amantă, s-a mutat, tot tacâmul.( agresiune verbală, spargeri de ceşti, televizor, mobilier- din partea lui) Avem doi copii de 5, respectiv 12 ani, el nu vrea să facă partajul, mă lasă în casă, dar cere zilnic să divorţez de el prin acord comun-c-ar merge mai repede. Eu aş face şi acest lucru, dar fără partaj....nu ştiu.
Întrebarea mea este: dacă el se recăsătoreşte repede şi face un copil- am auzit că-i creşte burta femeii- are acest fapt consecinţe asupra unui viitor partaj, să zicem peste 1-2 ani?
Vă mulţumesc , Suzy2
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 00:01, 17 Februarie 2012
Procedura de divorţ nu este obligatoriu să se efectueze alături de cea de partaj, şi viitorii copii ai soţului nu au legătură cu partajul.
Sfatul meu ar fi să profitati de faptul că este atât de grăbit să divorteze, şi să faceţi şi partaj, să profitati de dorinţa lui de a obţine divorţul repede, ptr a obţine tot imobilul ptr dv.stră şi copii. Puteţi să îl ameninţaţi că dacă nu vă cedează şi partea sa din imobil, veţi face tot ce vă stă in putere ptr a avea un proces de divorţ foarte lung.
Gândiţi.vă la copii , astăzi vă lasă să locuiţi ptr că este in interesul său să fiţi liniştită la acest moment, dar este doar o vorbă până îşi rezolvă problema, apoi vă va cere să plecaţi.
1. nu puteti divorta amiabil daca aveti copii minori
2. partajul nu are nimic a face cu divortul
3. indiferent cand faceti partajul acesta nu are nimic a face cu copiii
Nu este obligatoriu daca divortati sa si urmeze imediat un partaj.
Partajul poate fi ulterior promovat, oricand, fie pe cale judecatoreasca , fie incheiat un partaj voluntar intre dvs. la notariat, imediat dupa divort sau mai tarziu.
Nasterea altui copil, al carui tata este tot sotul dvs. nu influenteaza in nici un mod partajul de bunuri comune cu sotul dvs.
Copilul ce se va naste, va avea un drept de mostenire al tatalui sau, insa drept care este unul viitor, ce va exista insa dupa decesul tatalui sau ( valabil de altfel si pentru copii dvs.)
Puteti divorta prin acord chiar daca aveti copii- fie pe cale notariala , fie pe cale judecatoreasca.
eu.ro.lex a scris:

1. nu puteti divorta amiabil daca aveti copii minori
2. partajul nu are nimic a face cu divortul
3. indiferent cand faceti partajul acesta nu are nimic a face cu copiii


Pot divorta amiabil,chiar daca au copii minori.


Cod Civil


CAPITOLUL VII
Desfacerea căsătoriei

SECŢIUNEA 1
Cazurile de divorţ

Art. 375

Condiţii

(1) Dacă soţii sunt de acord cu divorţul şi nu au copii minori, născuţi din căsătorie, din afara căsătoriei sau adoptaţi, ofiţerul de stare civilă ori notarul public de la locul căsătoriei sau al ultimei locuinţe comune a soţilor poate constata desfacerea căsătoriei prin acordul soţilor, eliberându-le un certificat de divorţ, potrivit legii.

(2) Divorţul prin acordul soţilor poate fi constatat de notarul public şi în cazul în care există copii minori născuţi din căsătorie, din afara căsătoriei sau adoptaţi, dacă soţii convin asupra tuturor aspectelor referitoare la numele de familie pe care să îl poarte după divorţ, exercitarea autorităţii părinteşti de către ambii părinţi, stabilirea locuinţei copiilor după divorţ, modalitatea de păstrare a legăturilor personale dintre părintele separat şi fiecare dintre copii, precum şi stabilirea contribuţiei părinţilor la cheltuielile de creştere, educare, învăţătură şi pregătire profesională a copiilor. Dacă din raportul de anchetă socială rezultă că acordul soţilor privind exercitarea în comun a autorităţii părinteşti sau cel privind stabilirea locuinţei copiilor nu este în interesul copilului, sunt aplicabile prevederile art. 376 alin. (5).

(3) Dispoziţiile art. 374 alin. (2) sunt aplicabile în mod corespunzator.
Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2012
andymaurul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort rapid stoicamike stoicamike sunt casatorita de 5 ani si am un copil de 1 an. As vrea sa stiu in cat timp as putea divorta (cat mai repede de preferinta) in ce modalitate si cat ar ... (vezi toată discuția)
Depunere acte divort fata stirea celuilalt sot- divort pe cale notariala Suruianu Suruianu Buna ziua!Exista posibilitatea ca unul din soti sa depuna actele de divort fara stirea celuilalt la un notar??In cat timp ar trebui sa vina citatia acasa?? (vezi toată discuția)
Bună ziua - procedură divorț la notar Fsroberto Fsroberto In cazul unui divort pe cale amiabila la notar este nevoie de un motiv f bun sau doar simpla neintelegere care exista in.aceasta casatorie este suficienta ! Va ... (vezi toată discuția)