avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii deducerea personala
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

deducerea personala

Buna ziua,
Avem un angajat care are salariul brut de 1207 si pe statul de plata facut de d-na contabila acesta are o deducere personala de 250 lei. Eu stiu ca salariile pana in 1000 lei brut au deducerea personala fixa de 250 lei urmand ca cele care depasesc 1000,01 sa aibe o deducere personala degresiva si anume 230 lei in acest caz.
Gresesc eu cumva.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 20:03, 17 Februarie 2012
Pentru contribuabilii care realizează venituri brute lunare din salarii cuprinse între 1.000,01 lei şi 3.000 lei, inclusiv, deducerile personale sunt degresive faţă de cele de mai sus şi se stabilesc prin ordin al ministrului finanţelor publice - art.56 alin.2 C.fisc.

In acest sens, exista Ordinul nr. 1016/2005 din 18 iulie 2005 privind aprobarea deducerilor personale lunare pentru contribuabilii care realizeaza venituri din salarii la functia de baza, începand cu luna iulie 2005, potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal si ale Legii nr. 348/2004 privind denominarea monedei nationale
[ link extern ] /
@Diana2209,

Nu gresiti.Pentru un venit brut lunar cuprins intre 1160-1239 lei,deducerea personala lunara este 230lei,in cf. cu OMFP 1016/2005.
Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2012
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere personala la pensionari vicsilron vicsilron In cazul in care angajez un pensionar, la calculul impozitu;ui i se va lua in considerare deducerea personala la calculul impozitului sau nu?? si in ce baza ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca CTA CTA Buna seara, Sunt Nicoleta si am si eu o intrebare :la semnarea contractului de angajare am depus si actele pentru a trece copilul la mine in intretinere ,va ... (vezi toată discuția)
Deducere personala de baza madi60 madi60 Din cauza lipsei de activitate, societatea a plasat personalul in luna ianuarie 10 zile in CO si 11 zile in CFS, fara suspendarea contractelor de munca. Daca ... (vezi toată discuția)