avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... lichidare firma fara datorii
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

lichidare firma fara datorii

Cum se poate lichida o societate care nu are datorii la stat dar asociatii nu sunt gasiti si nu s-au prezentat actele contabile. Mentionam ca ultimul bilant incheiat este anterior primului an de postare a acetora pe site-ul Ministerului finantelor. Cum se poate face bilantul de inchidere?
Cel mai recent răspuns: liliana05 , utilizator 10:19, 19 Februarie 2012
Dvs.ce calitate aveti?
expert contabil, colaborator lichidatorului, dar nu am intalnit o situatie in care sa nu am un ultim bilant pentru a intocmi bilantul de inchidere.
Societatea este in procedura lichidarii? Cine a cerut lichidarea? S-a pronunat o instanta asupra ei?
Dizolvarea societatii este ceruta de Oficiul National al Registrului Comertului in temeiul art. 30 dn L.359/2004. Asociatii nu sunt de gasit si nu s-a intrat in posesia actelor contabile, insa sociatatea nu are datorii la stat.
In astfel de cazuri eu intocmesc un raport care poarta titlul "SITUAŢIA FINANCIARÃ DE LICHIDARE" în conformitate cu prevederile art. 263 alin. 11 din Legea 31/1990.
Raportul cuprinde exact ce ati prezentat dvs pe forum.
Documentul il depun la ORC spre mentionare in reg si publicare pe site-ul ORC

Alte discuții în legătură

Diferente intre bilantul contabil si cel publicat pe site-ul mfinante SIMA LAURA SIMA LAURA Va rog sa imi spuneti parerea dumneavoastra 1.. Daca o societate declara ca bilanturile publicate pe mfinante.ro nu sunt reale, iar ultimile acte aduse de ... (vezi toată discuția)
Dizolvare srl madalinavaleria madalinavaleria Buna ziua! Am un SRL infiintat in anul 2008. Nu am desfasurat niciun fel de activitate. Firma este pe 0. In 2009 firma a fost suspendata. In prezent pe ... (vezi toată discuția)
Raport si bilant de lichidare babaangi babaangi Buna ziua! Am o firma de 1 an, care nu a avut activitate (totul este pe zero). Am inceput procedurile de lichidare si radiere. Nu am lichidator. Pana acum am ... (vezi toată discuția)