avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... dobanda legala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

dobanda legala

Am semnat un contract de prestari servicii de proiectare, in calitate de beneficiar, in februarie 2010, am achitat un avans si nu mi s-a prestat acel serviciu nici pana acum. Am formulat o somatie pe OG 119, insa am o problema. In contract apar penalitati de 0,1 %/zi doar pentru mine ca beneficiar, in caz de neplata. Am inteles ca daca nu sunt trecute penalitati, pentru prestator, se calculeaza dobanda legala. Insa, nu am gasit nicaieri care e dobanda legala pe fiecare luna si nu stiu nici o formula de calcul pentru aceasta. Ma poate ajuta cineva...Sau o alta varianta in afara de cea cu dobanda? Multumesc:D
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 13:36, 17 Februarie 2012
dobinda legala este prevazuta de OG 13/2011.
Începand cu 1 septembrie 2011, rata dobânzii de referinţă a Băncii Naţionale a României este rata dobânzii de politică monetară, stabilită prin hotărâre a Consiliului de administraţie al Băncii Naţionale a României (conform art.3. (1) din Ordonanţa nr. 13 din 24/08/2011 privind dobânda legală remuneratorie şi penalizatoare pentru obligaţii băneşti, precum şi pentru reglementarea unor măsuri financiar-fiscale în domeniul bancar - Monitorul Oficial nr. 607 din 29/08/2011)
Informatii la adresa [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat trebuie sa scriem in contract(de servicii) la penalitati de intarziere 2% sau 1%/ zi iuliana2015 iuliana2015 cat trebuie sa scriem in contract la penalitati de intarziere 2% sau 1%/ zi conform noilor reglemetari fiscale si un temei legal as dori sa stiu.multumesc. (vezi toată discuția)
Dobanda de referinta stabilita de catre comisia europeana pentru romania costitaur costitaur care sunt domeniile de activitate in care se aplica dobanda de referinta stabilita de catre comisia europeana pentru romania? va multumesc! (vezi toată discuția)
Dobanda legala rosu gheorghe rosu gheorghe Printr-o hotarare judecatoreasca am fost obligat sa returnez o suma de 13377,85 lei nedatorata si incasata de mine la data de 15.06.2012 in urma unei ... (vezi toată discuția)