Am semnat un contract de prestari servicii de proiectare, in calitate de beneficiar, in februarie 2010, am achitat un avans si nu mi s-a prestat acel serviciu nici pana acum. Am formulat o somatie pe OG 119, insa am o problema. In contract apar penalitati de 0,1 %/zi doar pentru mine ca beneficiar, in caz de neplata. Am inteles ca daca nu sunt trecute penalitati, pentru prestator, se calculeaza dobanda legala. Insa, nu am gasit nicaieri care e dobanda legala pe fiecare luna si nu stiu nici o formula de calcul pentru aceasta. Ma poate ajuta cineva...Sau o alta varianta in afara de cea cu dobanda? Multumesc:D
dobinda legala este prevazuta de OG 13/2011.
Începand cu 1 septembrie 2011, rata dobânzii de referinţă a Băncii Naţionale a României este rata dobânzii de politică monetară, stabilită prin hotărâre a Consiliului de administraţie al Băncii Naţionale a României (conform art.3. (1) din Ordonanţa nr. 13 din 24/08/2011 privind dobânda legală remuneratorie şi penalizatoare pentru obligaţii băneşti, precum şi pentru reglementarea unor măsuri financiar-fiscale în domeniul bancar - Monitorul Oficial nr. 607 din 29/08/2011)