avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Contracte de prestari servicii versus contracte civile
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Contracte de prestari servicii versus contracte civile

Buna ziua,
Sunt o persoana juridica srl care a incheiat cate un contract de prestari servicii contabilitate (prestator) cu 2 intreprinderi individuale(beneficiare). unul la 01.04.2011 si altul la 01.02.2012

Eu pe societate am cod caen deschis cu contabilitate.
Spuneti-mi va rog daca intru sub incidenta art 52 din codul fiscal acela legat de conventii civile.
Adica in afara de impozitul 16 % care il platesc atat eu cat si intreprinderea individuala(care plateste in plus si cas si sanatatea pe cnp).
Citez:
(1) Pentru următoarele venituri, plătitorii persoane juridice sau alte entități care au obligația de a conduce evidență contabilă au obligația de a calcula, de a reține și de a vira impozit prin reținere la sursă, reprezentând plăți anticipate, din veniturile plătite:
a) venituri din drepturi de proprietate intelectuală;
b) venituri din activități desfășurate în baza contractelor/convențiilor civile încheiate potrivit Codului civil, precum și a contractelor de agent;
c) venituri din activitatea de expertiză contabilă și tehnică, judiciară și extrajudiciară;
d) venitul obținut de o persoană fizică dintr-o asociere cu o persoană juridică contribuabil, potrivit titlului IV^1, care nu generează o persoană juridică.
(2) Impozitul ce trebuie reținut se stabilește după cum urmează:
a) în cazul veniturilor prevăzute la alin. (1) lit. a)—c), aplicând o cotă de impunere de 10% la venitul brut din care se deduc contribuțiile sociale obligatorii reținute la sursă potrivit titlului IX^2;
b) în cazul veniturilor prevăzute la alin. (1) lit. d), aplicând cota de impunere prevăzută pentru impozitul pe veniturile microîntreprinderilor la veniturile ce revin persoanei fizice din asociere.
(3) Impozitul ce trebuie reținut se virează la bugetul de stat până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care a fost plătit venitul, cu excepția impozitului aferent veniturilor prevăzute la alin. (1) lit. d), pentru care termenul de virare este reglementat potrivit titlului IV^1.

Am inteles ca prestarea de servicii s-a transformat conform codului civil in conventie civila.
Deci intrebarea este :ce taxe platesc atat eu , prestatorul cat si intreprinderea individuala beneficiara?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 21:49, 19 Februarie 2012
Doamna problema dvs. este ca ONRC v-au dat cod de contabilitate fara avizul CECCAR!
Va rog nu va suparati dar cititi Codul Fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte de prestari servicii versus contracte civile anagrigorescu anagrigorescu Buna ziua, Sunt o persoana juridica srl care a incheiat cate un contract de prestari servicii contabilitate (prestator) cu 2 intreprinderi ... (vezi toată discuția)
Stopaj sursa ionela11 ionela11 Buna ziua! Ce contributii curpinde un stopaj la sursa la finante pentru o societate comerciala?: CAS angajat, impozit pe salarii, sanatate angajat si somaj ... (vezi toată discuția)
Contract de comision gabi1 gabi1 Buna ziua, Intrebarea mea este urmatoarea: la un contract de comision, in care comisionarul este angajat la o alta societate cu carte de munca, eu, ... (vezi toată discuția)