Buna seara,va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns,daca se poate: am o firma de plasare forta de munca si am obtinut un contract de plasare oameni in Germania, problema acestora este ca eu nu-s platitoare de tva si ne-au zis ca avem nevoie de un cod VAT,chiar daca nu suntem platitori de tva. Pentru facturare servicii plasare forta de munca trebuie obligatoriu sa fiu platitoare de TVA sau exista o modalitare de a le facturez cu TVA,fara a pl tva in tara?Multumesc
Trebuie sa va inreg in scopuri de tva cf art 153.1, alin 1, lit b, ceea ce nu inseamna ca sinteti platitor de tva pt operatiunile de pe teritoriul Romaniei. "Platitorii de tva" se inreg in scopuri de tva cf art 153.
Trebuie sa va inreg si in ROI.
odata cu inregistrarea in scopuri de tva pentru servicii intracomunitare, trebuie sa solicitati si inscrierea in registrul operatorilor intracomunitari.
dupa ce veti primi codul de tva, veti putea factura catre firma din germania fara tva si va trebui sa raportati prestarile in decl. 390 vies.
codul de tva intracomunitar va fi diferit de codul unic de inregistrare la ORC.
Azi am fost la Adm si mi-au spus ca trebuie sa depun un 091 cu inregistrare in scopuri de TVA pentru prestari de servicii care au loc in alt stat membru, pentru care beneficiarul serviciului este persoana obligata la plata taxei conform echivalentului din legislatia altui stat membru al art150 alin 2 din CF. In situatia asta prin depunerea acestui vector eu primesc un VAT ID. Mai trebuie sa merg sa ma inregistrez in Reg Operat Intracom ? cei de la Adm mi-au spus ca nu mai e nevoie.