avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA neplatitor de tva cu RO
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

neplatitor de tva cu RO

Firma platitor de tva care lunar face achizitii de bunuri si servicii din UE , doreste sa nu mai fie platitor de TVA deoarece cifra de afacere este sub plafon
Care ar fi procedura de iesire ? se pastreaza inregistrarea in registrul op.intracominitar ? in antetul facturii , notei de comanda se mai pastreaza RO
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 12:43, 5 Septembrie 2012
Buna ziua,

In ceea ce priveste ROI-ul, faceti cerere de radiere din Roi, cf. Ordinului 2101/2010, cu modificarile si completarile ulterioare. In ceea ce priveste TVA-ul , in conformitate cu prevederile art. 152, alin 7 din Codul Fiscal - cu modficarile si completarile ulterioare, "persoana impozabilă înregistrată în scopuri de TVA conform art. 153 care în cursul anului calendaristic precedent nu depăşeşte plafonul de scutire prevăzut la alin. (1) poate solicita scoaterea din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153, în vederea aplicării regimului special de scutire, cu condiţia ca la data solicitării să nu fi depăşit plafonul de scutire pentru anul în curs. Solicitarea se poate depune la organele fiscale competente între data de 1 şi 10 a fiecărei luni următoare perioadei fiscale aplicate de persoana impozabilă în conformitate cu prevederile art. 156^1. Anularea va fi valabilă de la data comunicării deciziei privind anularea înregistrării în scopuri de TVA. Organele fiscale competente au obligaţia de a soluţiona solicitările de scoatere din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de TVA cel târziu până la finele lunii în care a fost depusă solicitarea. Până la comunicarea deciziei de anulare a înregistrării în scopuri de TVA, persoanei impozabile îi revin toate drepturile şi obligaţiile persoanelor înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153. Persoana impozabilă care a solicitat scoaterea din evidenţă are obligaţia să depună ultimul decont de taxă prevăzut la art. 156^2, indiferent de perioada fiscală aplicată conform art. 156^1, până la data de 25 a lunii următoare celei în care a fost comunicată decizia de anulare a înregistrării în scopuri de TVA. În ultimul decont de taxă depus, persoanele impozabile au obligaţia să evidenţieze valoarea rezultată ca urmare a efectuării tuturor ajustărilor de taxă, conform prezentului titlu.

(7^1) Dacă, ulterior scoaterii din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153, potrivit alin.(7), persoana impozabilă realizează în cursul unui an calendaristic o cifră de afaceri, determinată conform alin.(2), mai mare sau egală cu plafonul de scutire prevăzut la alin.(1), are obligaţia să respecte prevederile prezentului articol şi, după înregistrarea în scopuri de taxă conform art. 153, are dreptul să efectueze ajustările de taxă conform prezentului Titlu. Ajustările vor fi reflectate în primul decont de taxă depus după înregistrarea în scopuri de TVA conform art. 153 a persoanei impozabile sau, după caz, într-un decont ulterior.

(7^2) Persoana impozabilă care solicită, conform alin. (7), scoaterea din evidența persoanelor impozabile înregistrate în scopuri de TVA, conform art. 153, dar are obligația de a se înregistra în scopuri de taxă, conform art. 153^1, trebuie să solicite înregistrarea în scopuri de TVA, conform art. 153^1, concomitent cu solicitarea de scoatere din evidența persoanelor impozabile înregistrate în scopuri de TVA, conform art. 153. Înregistrarea în scopuri de TVA, conform art. 153^1, va fi valabilă începând cu data anulării înregistrării în scopuri de TVA conform art. 153. Prevederile prezentului alineat se aplică și în cazul în care persoana impozabilă optează pentru înregistrarea în scopuri de TVA, conform art. 153^1, concomitent cu solicitarea de scoatere din evidența persoanelor impozabile înregistrate în scopuri de TVA, conform art. 153.

Depuneti declaratia 096 in termen de maxim 10 zile de la inchiderea perioadei fiscale. Va sfatuiesc sa va duceti la AFP-ul in raza careia aveti sediul social si sa intrebati ce documente va sunt necesare, pentru ca acestea difera de la o administratie la alta.

O zi buna,

Firma lunar face achizitii intracomunitar , deci este necesar sa ramana inregistrat in ,ROI .
Odata cu sc din evidenta ca platitor de TVA se anuleaza si inreg. in ROI , si trebuie sa se inregistreze din noua ?
Cum ramane cu RO pe antetul notei de comanda , pentru ca firma trebuie sa comunice furnizorului din UE un cod valabil
Daca firma face achizatii intracomunitare lunar, va trebui sa ramaneti inregistrat in ROI, precum si sa ramaneti platitor de TVA, pentru ca sa faceti achizitii intracomunitare trebuie sa comunicati un cod valid de TVA.
eu asa stiu ca nu este obligatoriu sa fiu platitor de tva ?
alte pareri ?

Alte discuții în legătură

Tva achizitii intracomunitare milea_liliana milea_liliana Va rog sa ma ajutati ca nu imi este clar urmatoarea situatie: O firma nou infintata ca neplatitoare de tva v-a face comert on-line cu achizitii ... (vezi toată discuția)
Servicii intracomunitare myky77 myky77 O firma neplatitoare de TVA din Romania beneficiaza de servicii IT din Olanda, sub 10000 de euro. Invoice-ul este purtator de TVA. Ce obligatii are societatea ... (vezi toată discuția)
Ajustare la tva roxy1366 roxy1366 Firma la care fac contabilitate a iesit din TVA , iar cf. art.152 alin.7 din HGR 50/2012 am inteles ca nu trebuie sa fac ajustare pentru bunuri / servicii ... (vezi toată discuția)