Daca te indrepti cu o actiune civila impotriva unei judecatorii, tribunal sau curte de apel,parata poate sa isi judece singura cauza? Presupun ca da,insa tu ca reclamant fie ridici exceptie de incompatibilitate, fie ceri stramutarea(fara sanse de castig)
Ce-i de facut?
Incompatibilitatea unui judecator se invoca numai pentru conditiile prevazute de Codul de procedura civila ... Art.24 C.proc.civ. reglementează expres şi limitativ trei cazuri de incompatibilitate... in acest sens, daca veti ridica o astfel de exceptie pentru toti judecatorii se va respinge.
Totusi, se poate ridica exceptia recuzarii tuturor judecatorilor unei instante ....
Am fost in sala de judecata la tribunal, unde tribunalul era parat. Da se judeca o stfel de cerere, chiar si judecatoria, tribunalul, curtea pot fi parate daca incalca drepturile justitiabililor.
Am urmarit pe portal solutia si s-a admis actiunea.
Completul de judecata investit cu judecarea cererii nu a invocat din oficiu incompatibilitatea - pentru ca nu exista si justitiabilul a indicat in fata instantei ca nu doreste stramutarea ca are incredere in complet.
Si referitor la o eventuala cerere de stramutare - asa cum deja ati raspuns sunt slabe sansele.
Am urmatoarea intrebare : tribunalul pronunta ''sentinte civile'' iar curtea de apel pronunta ''hotariri'' ? In situatia in care sint reclamant intr-un proces si nu doresc sa fiu reprezentata de un avocat si doresc ca procesul sa se judece in absenta mea doar pe baza celor depuse la dosar ce articol trebuie sa mentionez in cererea de chemare in judecata?Stiu ca e un articol care mentioneaza expres ca doresc ca procesul sa se judece in lipsa. Multumesc.
Exceptii
noisette
in cazul in care trebuie invocate niste exceptii intr-un dosar fond, ar trebui scrise inainte si depuse cu 5 zile in instanta inainte de termen sau se sustin ... (vezi toată discuția)