avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Incompatibilitate instanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Incompatibilitate instanta

Daca te indrepti cu o actiune civila impotriva unei judecatorii, tribunal sau curte de apel,parata poate sa isi judece singura cauza? Presupun ca da,insa tu ca reclamant fie ridici exceptie de incompatibilitate, fie ceri stramutarea(fara sanse de castig)
Ce-i de facut?
@ marryy_lm

Daca cereti judecata in lipsa art.242 alin.2 C.proc.civ.
Depinde la ce stadiu procesual va referiti. Daca e vorba de solutionarea caii de atac impotriva hotararii pronuntate in fond de tribunal, atunci e decizie.Tribunalele pronunta sentinte si decizii, la fel ca si Curtile de Apel.Depinde la ce stadiu procesual va referiti. Eu am anticipat ca ar fi vorba (din intrebarea dumneavoastra), despre calea de atac impotriva sentintelor pronuntate de tribunale.
Ultima modificare: Duminică, 11 Martie 2012
Luciana Guraliu-Macovei, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce consecințe are faptul că un judecător dintr-un complet de doi judecători, s-a auto-recuzat din proprie inițiativă? flory_mr flory_mr Ce consecințe juridice are faptul că un judecător dintr-un complet de doi judecători, s-a auto-recuzat din proprie inițiativă, după ce i-am adus aminte ... (vezi toată discuția)
Stramutare proces - conditii tusu tusu Buna ziua, miercuri, 2 aprilie, am o contestatie in anulare la Curtea de Apel. din cate inteleg, contestatia va fi judecata de aceiasi judecatori pe care ... (vezi toată discuția)
Exceptii noisette noisette in cazul in care trebuie invocate niste exceptii intr-un dosar fond, ar trebui scrise inainte si depuse cu 5 zile in instanta inainte de termen sau se sustin ... (vezi toată discuția)