avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatie

buna seara.ce acte iti trebuiesc pentru alocatia de sustinere a familiei monoparentale.si care este salariul minim pe economie?va multumesc
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 02:40, 8 Noiembrie 2008
Salariul minim pe economie este: brut 540 lei, net ar fi vreo 423 lei – nu prea ma pricep....
Beneficiaza de alocatia de sustinere pentru familia monoparentala familiile formate din persoana singura si copiii in varsta de pana la 18 ani aflati in intretinere si care locuiesc impreuna cu aceasta, daca realizeaza venituri nete lunare pe membru de familie de pană la salariul minim net pe economie.
Cuantumul alocatiei de sustinere este de: 70 lei pentru familia cu un copil; 80 lei pentru familia cu 2 copii; 85 lei pentru familia cu 3 copii; 90 lei pentru familia cu 4 sau mai multi copii.
Actele necesare:
- cerere tip intocmita de reprezentantul familiei, care se inregistreaza la primaria localitatii sau, dupa caz, a sectorului municipiului Bucuresti, in a carei raza terit fam isi are domiciliul ori resedinta; in cazul familiei fara domiciliu sau resedinta, cererea se inregistreaza la primaria localitatii in a carei raza teritoriala aceasta traieste;
- acte doveditoare privind veniturile familiei;
- livretul de familie completat la zi, iar in cazul in care familia nu are livret de familie, serviciul de stare civila are obligatia de a-l elibera in termen de 30 de zile de la data solicitarii alocatiei;
- hotararea judecatoreasca prin care sotul /sotia este declarat/declarata disparut/disparuta (dupa caz);
- hotararea judecatoreasca prin care sotul /sotia este arestat preventiv pe o perioada mai mare de 30 de zile sau executa o pedeapsa privativa de libertate si nu participa la intretinerea familiei (dupa caz);
- dispozitia primarului privind instituirea tutelei;
- certificatul de incadrare intr-un grad de handicap prezentat de familiile care au in intretinere copii cu handicap de varsta scolara si care nu frecventeaza scoala.
Daca sunt indeplinite criteriile de eligibilitate, dreptul la alocatia de sustinere pentru familia monoparentala se stabileste prin dispozitia scrisa a primarului si se acorda incepand cu luna urmatoare inregistrarii cererii.

Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Noiembrie 2008
trope_doi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Familia monoparentalã nestiutorintoate nestiutorintoate buna ziua, ma puteti indruma cum as putea beneficia de acea suma care se cuvine de drept acestor familii. este vorba de un minor in varsta de 4 ani ... (vezi toată discuția)
Alocatie monoparentala zabamalia zabamalia Va rog frumos sa-mi spuneti cat este plafonul la alocatia monoparenatala pe anul 2013; singura am in intretinere un copil minor si fata in varsta de 21 de ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de alocatie monoparentala? valentinaionela03 valentinaionela03 Buna ziua.Eu am o fetita de 4ani si tatal ei nu a vrut sa o recunoasca,stau in casa cu parintii mei,sora mea si prietenul ei.Am un salariu de 975lei pe luna si ... (vezi toată discuția)