avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Coasigurat in sistemul OPSNAJ
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Coasigurat in sistemul OPSNAJ

soţia mea care este în prezent casnică poate beneficia de asigurarea mea medicală, dat fiind faptl că sunt asigurat OPSNAJ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:06, 11 Mai 2018
In primul rand trebuie sa va declarati sotia ca persoana in intretinere si coasigurat, la locul de munca.
Pentru documentele necesare cititi aici
www.avocatnet.ro/content/for...
dacă am declarat deja soţia ca persoană în întreţinere, mai este nevoie de o altă declaraţie din care să rezult că este coasigurat?
Da, trebuie sa solicitati unitatii dvs. sa va treaca sotia ca si coasigurat in declaratia catre finante.
Salariatii si coasiguratii lor fac dovada calitatii de asigurat cu : Adeverinta eliberata de CAS
(conform Ordinul 617/2007).

ART. 20
(1) Persoanele care beneficiaza de asigurarile sociale de sanatate fara plata contributiei sau cu plata contributiei din alte surse vor face dovada incadrarii in una dintre aceste categorii printr-un document justificativ - adeverinta, eliberat de CAS, potrivit fiecarei categorii, pe baza urmatoarelor documente:
...
d) sotul, sotia si parintii aflati in intretinerea unei persoane asigurate, cu act de identitate, documente care sa ateste relatia de rudenie sau casatoria cu persoana asigurata, documente eliberate de organele fiscale teritoriale din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri impozabile, o declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri proprii, precum si o declaratie pe propria raspundere a persoanei asigurate prin care aceasta declara ca are in intretinere persoana respectiva;
......
Ce acte trebuie sa dețin ca coasigurat pt a mă înscrie la Casa Opsnas?


Ultima modificare: Joi, 10 Mai 2018
Jalobaiu Maria, utilizator

Alte discuții în legătură

Persoane in intretinere gabic0 gabic0 Un salariat are in intretinere parintii care nu au niciun venit.Va rog frumos sa-mi spuneti daca pentru a indeplincalitatea de coasigurati trebuie sa aduca la ... (vezi toată discuția)
Probleme coasigurat opsnaj alias829 alias829 Buna ziua! Am si eu o problema. Vreau sa o trec pe sotie ca si coasigurat, eu fiind asigurat la OPSNAJ dar sotia are o firma pe numele ei care nu mai ... (vezi toată discuția)