avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Acuzat ca as fi parasit asa-zisul loc al accidentului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Acuzat ca as fi parasit asa-zisul loc al accidentului

Buna ziua,
Am nevoie de un sfat avizat!
Acum cateva zile in timp ce ma deplasam in trafic, pe partea dreapta in directia de mers, pe un drum troienit de zapada, era un cetatean, care se deplasa in aceeasi directie cu mine. Vazand ca nu ma aude, si cum din directie opusa veneau alte autovehicule am folosit claxonul pentru a-l avertiza. Ajungand in dreptul lui, l-am sters cu oglinda retrovizoare pe antebratul stang. Vazand asta m-am intors inapoi si l-am intrebat pe respectivul cetatean daca cumva vrea sa se sinucida, dat fiind faptul ca nu aveam cum opri masina in conditii de siguranta, asa cum am spus drumul fiind troienit cu zapada.
Asadar, azi, ma trezesc ca ma cauta politia, si sa merg la sectie sa dau declaratie si mai stiu eu ce or vrea. aaa, sa nu uit, mi-a adus acuze cum ca eram beat si mai stiu eu ce o fi scris in reclamatie.
Dat fiind faptul ca nu consumasem oricum bauturi alcoolice, coroborat cu faptul ca nu am fugit de la asa zis accident, ce ma sfatuiti sa fac mai departe!
Va multumescmult!
Parasirea locului accidentului


Infractiune ce consta in fapta conducatorului de autovehicol angajat intr-un accident de circulatie de a parasi locul accidentului fara incuviintarea organelor de politie, daca de pe urma accidentului a rezultat moartea, vatamarea integritatii corporale ori a sanatatii vreunei persoane, sau daca accidentul constituie infractiune, ori s-a produs ca urmare a unei infractiuni.


Din datele expuse, nu poate fi angajata raspunderea penala .

Ultima modificare: Luni, 20 Februarie 2012
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Victima unui accident minor, vinovatul a fugit de la locul faptei. Petria Marius Petria Marius Sunt victima a unui accident minor care s-a soldat cu distrugerea oglinzii retrovizoare stanga. Masina care de deplasa din sens opus nu a pastrat distanta ... (vezi toată discuția)
Discutie juridica - parasirea locului accidentului nikolino nikolino Buna ziua.Pe data de 21.02.2017 circulam cu masina pe un DN si un cetatean in stare de ebrietate ce venea pe carosabil pe partea dreapta a directiei mele de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am fost pe bicicleta, pe drum de bicicleta, cand am ... Whyarewehere Whyarewehere Buna ziua, am fost pe bicicleta, pe drum de bicicleta, cand am ajuns in intersectie, a inceput traficul sa vina pe dreapta, m-am oprit, dar nu pe banda si ... (vezi toată discuția)