avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical in timpul preavizului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical in timpul preavizului

Buna ziua,

pe perioada preavizului de somaj,concediul medical mareste zilele de preaviz sau nu influenteaza cu nimic?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CristinG , utilizator 14:00, 19 Februarie 2012
1. Daca in perioada preavizului aveti concediu medical acesta va duce la suspendarea contractului individual de munca (CIM) si asta inseamna si suspendarea perioadei de preaviz.

2. Dupa terminarea concediului medical se va relua perioada de preaviz, de unde a ramas, pana la implinirea zilelor lucratoare de preaviz acordate.

3. Din Codul muncii:

Art. 75
(1) Persoanele concediate in temeiul art. 61 lit. c) si d), al art. 65 si 66 beneficiaza de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucratoare.

(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) persoanele concediate in temeiul art. 61 lit. d), care se afla in perioada de proba.

(3) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator, cu exceptia cazului prevazut la art. 51 alin.(2).
Ultima modificare: Duminică, 19 Februarie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz dat de firma marilow marilow buna,m-ar interesa daca sint in preaviz dat de firma si imi iau concediu madical ,ce se intimpla (vezi toată discuția)
Preaviz concediere art.61,a) alinapene alinapene In cazul concedierii conf. art. 61, lit. a din Codul muncii, se acorda preaviz? Daca se acorda, in baza carui articol? Multumesc! (vezi toată discuția)
Concediu medical in preaviz ContSters212422 ContSters212422 buna ziua. am urmatoarea situatie: o angajata aflata pe preavizul a avut un accident si e pe concediu med.se prelungeste preavizul cu concediul medical? (vezi toată discuția)