avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie pentru limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie pentru limita de varsta

Mama mea e nascuta pe04.08.1958, are o vechime totala in munca de 34 ani,iar in grupa a 2-a 22 ani.
Tata,nascut pe 28.12.1953, vechime totala in munca 40 ani,iar in grupa a 2-a 26 ani si 6 luni).Cand pot iesi la pensie la limita de varsta? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gabrielaene , utilizator 15:51, 19 Februarie 2012
gabrielaene

Din datele furnizate mama dvs poate beneficia de : pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare la implinirea vastei de 56 ani si 2 luni (Octombrie 2014) - pentru 22 de ani lucrati in grupa a II-a de munca beneficiaza de o reducere cu 5 ani a varstei standard de pensionare.

Din datele furnizate tatal dvs poate beneficia de : pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare la implinirea vastei de 59 ani ( 2013) - pentru 26 de ani lucrati in grupa a II-a de munca beneficiaza de o reducere cu 6 ani a varstei standard de pensionare.

Va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata ContSters42179 ContSters42179 Pe \"Legislatia muncii.ro\" a aparut editorialul din care redau un citat : La implinirea varstei standard de pensionare [b]sau, dupa caz, la implinirea ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata/limita de varsta? ioana.crisan ioana.crisan Buna ziua! am o intrebare:taica-meu are varsta de 59 ani si 3 luni,nascut in 1951,a lucrat efectiv 32 ani si are 10 luni gr I si 17 ani grupa II. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie neculae onea neculae onea nascut in 1954-5 martie cu o vechime de 39 de ani si 26 de ani grupa a 2-a cind pot beneficia de pensie ? (vezi toată discuția)