avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pistol cu bile de cauciuc fara acte
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pistol cu bile de cauciuc fara acte

mi au spart hotii casa si mi au furat printre multe altele si un pistol neletal cu gloante cu bila de cauciuc.am descoperit personal hotii in urma depistarii unui bun furat la unul din cunoscutii mei.am anuntat politia i au ridicat .ladeclaratie nu au recunoscut tot ce mi au furat si au pomenit ca au furat si pistolul respectiv.eu la randul meu am recunoscut ca il aveam cu 3 4 zile inainte de furt si ca il luasem din bulgaria lucru adevarat dar fara acte de provenienta.mentionez ca niciodata nu am folosit arma respectiva.din ce am citit pe net pot primi amenda din spusele politisitlor la fel dar eu am incredere mare in dvs si astept un rasp din partea dvs ...multumesc stima
Ultima modificare: Duminică, 19 Februarie 2012
gyany23, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:27, 20 Februarie 2012
Persoanele care au procurat arme neletale au obligaţia ca, în termen de 5 zile de la data procurării, se prezinte cu acestea la organele de poliţie componente, în vederea eliberării certificatului de deţinător. Certificatul de deţinător conferă titularului dreptul de deţinere, port şi folosire a armelor înscrise în acest document. Portul armelor neletale destinate pentru autoapărare. Persoanele autorizate au dreptul să poarte asupra lor doar o singură armă neletală destinată pentru autoapărare.

Deţinerea sau portul de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 1 an.
eu nu am apucat sa ma prezint ca nu am mai avut cu ce pentru ca mi au furat hotii arma....si nu o sa se termine cu o amenda?cum o sa fie?
Cel mai bine este sa va angajati avocat de pe acum,pentru ca ati comis mai multe infractiuni la regimul vamal si la regimul armelor si munitiilor,cea mai grava fiind introducerea ilicita a armei in Romania pentru care riscati o pedeapsa de la 3 la 8 ani.

Ultima modificare: Duminică, 19 Februarie 2012
Stefan Bicov, Avocat
mie mi au furat arma in termenul in care eu trebuia sa ma prezint la politie sa o declar.am ajuns cu ea si la 2 zile mi au furat o impreuna cu alte bunuri si bani.cel de la care am luat o si care a trecut o si granita in romania i mi poate da o hartie la mana ca am luat o de la el. in cazul asta tot mai sunt pasibil de pedeapsa?
Cum dovediti provenienta armei daca nu aveti acte de provenienta ?
Cum dovediti modul in care arma a ajuns in posesia dvs ?

Sunt cam multe probleme si de aceea cred ca este binme sa apelati , in functie de posibilitatile materiale , la sprijinul unui avocat , care sa minimalizeze eventualele consecinte juridice ale situatie la care v-ati referit.

Daca nu vi se sustragea arma , mai aveati intentia sa o declarati la politie ?
De fapt , va este frica de declaratiile hotilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii arma sport&agrement AlexX_M AlexX_M Buna ziua! Doresc de mult sa-mi achizitionez un pistol cu bile, din magazin, atat pentru linistea sufleteasca cat si pentru satisfactia ... (vezi toată discuția)
Port arma neletala doberv doberv daca x cumpara de la magazin un pistol cu bile de cauciuc,pistol care se vinde ca si arma neletala mai are nevoie de vreo autorizatie sau permis de port arma? (vezi toată discuția)
Uzul de arma neletala-legea armelor si munitiilor 2011 Utilizator_Arma_NEletala Utilizator_Arma_NEletala Buna ziua, sunt un detinator de arma neletala ( pistol cu bile de cauciuc ) procurat legal. Am citit legea armelor si munitiilor din 2011 si am cateva ... (vezi toată discuția)