avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare salariu, banii pe concediu si garantia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare salariu, banii pe concediu si garantia

Buna ziua,

Sunt o fosta angajata la Mic.Ro, firma detinuta de D. Patriciu. Banuiesc ca ati aflat din presa ca firma a intrat in insolventa.

Nu s-au platit salariile pe luna ianuarie la termenul stabilit in contract. Ni s-a oprit impozit pe bonurile de masa in luna noiembrie 2011, bonuri pe care nu le-am primit nici in prezent. Plata garantiilor nu s-a facut, aici ma refer la suma oprita lunar din salariul angajatului, si anume 90 de lei, care deasemenea se mentiona in contract ca se angajeaza sa o achite in termen de 30 de zile. Eu am de primit 1620 de lei bani din garantie, care nu mi s-au dat din ianuarie. Sunt aproape doua luni intarziere.

Deasemenea, in cazul demisiei, nu s-a efectuat lichidarea, asa cum este prevazut in lege. Nu s-au platit nici zilele de concediu restante. Sute de angajati nu au avut concediu de odihna intr-o perioada de 1 an, in unele cazuri chiar si peste un an. In cazul meu, am avut intr-un an si jumatate doar o saptamana de concediu. Si asa l-am luat cu scandal, pentru ca nu au vrut sa imi dea nici macar o saptamana.

In ultimele luni, ma refer la ianuarie 2012 si respectiv februarie 2012, in unele magazine MIC.RO, angajatii au fost tinuti la program normal de 8 ore, in conditiile in care a fost sistata alimentarea cu energie electrica si respectiv, cu apa. A trebuit sa ne imbracam foarte gros si a avem lanterna sau lumanari pentru a avea cat de cat lumina. Consider ca, in calitate de angajat, mi s-au incalcat grav drepturile de a lucra in conditii de munca normale.

Astept raspunsurile dumneavoasta cu mare interes.

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Garantie salariu nicoletamoroianu nicoletamoroianu Buna ziua am si eu o intrebare am lucrat la Mic.ro un an si firma a intrat in insolventa.In fiecare luna ni s-a oprit din salariu o suma care teoretic trebuia ... (vezi toată discuția)
Bonurile de masa nu sunt mentionate in cim, in urma demisiei angajatorul nu doreste sa mi le acorde Utilizator222222 Utilizator222222 Buna ziua, Am fost angajata la o firma din mai 2017 pana in decembrie 2017. La semnarea contractului mi s-a spus ca voi avea un brut de 2400 lei si bonuri, ... (vezi toată discuția)
Insolventa,angajatii cum intra in somaj gneacsu24 gneacsu24 buna ziua,lucrez de aproape 1 an la un retailer privat,a inchis toate magazinele din tara,fara a ne informa cu noi angajatii ce se intampla,cum procedam pentru ... (vezi toată discuția)