Buna ziua,
Sunt o fosta angajata la Mic.Ro, firma detinuta de D. Patriciu. Banuiesc ca ati aflat din presa ca firma a intrat in insolventa.
Nu s-au platit salariile pe luna ianuarie la termenul stabilit in contract. Ni s-a oprit impozit pe bonurile de masa in luna noiembrie 2011, bonuri pe care nu le-am primit nici in prezent. Plata garantiilor nu s-a facut, aici ma refer la suma oprita lunar din salariul angajatului, si anume 90 de lei, care deasemenea se mentiona in contract ca se angajeaza sa o achite in termen de 30 de zile. Eu am de primit 1620 de lei bani din garantie, care nu mi s-au dat din ianuarie. Sunt aproape doua luni intarziere.
Deasemenea, in cazul demisiei, nu s-a efectuat lichidarea, asa cum este prevazut in lege. Nu s-au platit nici zilele de concediu restante. Sute de angajati nu au avut concediu de odihna intr-o perioada de 1 an, in unele cazuri chiar si peste un an. In cazul meu, am avut intr-un an si jumatate doar o saptamana de concediu. Si asa l-am luat cu scandal, pentru ca nu au vrut sa imi dea nici macar o saptamana.
In ultimele luni, ma refer la ianuarie 2012 si respectiv februarie 2012, in unele magazine MIC.RO, angajatii au fost tinuti la program normal de 8 ore, in conditiile in care a fost sistata alimentarea cu energie electrica si respectiv, cu apa. A trebuit sa ne imbracam foarte gros si a avem lanterna sau lumanari pentru a avea cat de cat lumina. Consider ca, in calitate de angajat, mi s-au incalcat grav drepturile de a lucra in conditii de munca normale.
Astept raspunsurile dumneavoasta cu mare interes.
Va multumesc!