avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Zilieri
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Zilieri

Zilierii ar trebui sa apara in declaratia 205? Va rog argumentati raspunsul!
Cel mai recent răspuns: Monica Miron , Consultant fiscal 16:30, 23 Februarie 2012
Conform art. 9 alin (1) din Norma metodologica de aplicare a Legii 52/2011 privind exercitarea unor activitati cu caracter ocazional desfasurate de zilieri, venitul realizat de zilieri sub forma remuneratiei zilnice pe fiecare beneficiar de lucrari reprezinta venit asimilat salariului, pentru care sunt aplicabile prevederile cap. III "Venituri din salarii" al titlului III "Impozit pe venit" din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal , cu modificarile si completarile ulterioare.

Astfel, intrucat veniturile zilierilor constituie venituri asimilate salariilor, beneficiarul lucrarilor va declara aceste venituri in declaratia 112 si in fisa fiscala 2.

Potrivit dispozitiilor Legii 52/2011 privind exercitarea unor activitati cu caracter ocazional desfasurate de zilieri, plata impozitului pe venit datorat pentru activitatea prestata de zilier este in sarcina beneficiarului muncii prestate de catre zilieri. Cuantumul impozitului este de 16% calculat la remuneratia bruta si se vireaza in conformitate cu prevederile art. 58 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal , cu modificarile si completarile ulterioare.
De acord cu dvs. dar am intrebat la AF4 , mi-au spus ca trebuie sa apara in 112 si sa am grija sa sterg in anexa 1.2 orice referire la ei. Complicata chestiune pentru ca privind din alt unghi ar putea sa apara in 205 la alte venituri. Ganditi-va la conventiile civile care apar in 112 dar si in 205. Am pus aceasta intrebare ca la asistenta contribuabili stiti cum este.
da, din pacate la asistenta contribuabili , au un dar de a spune:''nu stim'' sau si mai rau iti spun altceva decat ar trebui! uneori e si comic! depinde de personajul care e de ''garda''!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 200 marryradu marryradu Am o asociatie de proprietari si pt femeia de servici care e ziliera depun declaratia 100 si pentru mine administrator decl 112. In februarie pentru ea am ... (vezi toată discuția)
Declaratie 112 pt. impozit venit zilieri? ContSters86219 ContSters86219 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: [b]Impozitul pe venitul zilierilor, trebuie declarat in decl.112 sau 100?[/b][b]Nu am salariati ... (vezi toată discuția)
Zilieri Mihaelanastasa Mihaelanastasa conform legii 52/2011 cu privire la angajarea de zilieri veniturile obtinute de acestia sunt considerate venituri de natura salariala! Aceste venituri ... (vezi toată discuția)