avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Contributii PFA cand sunt si angajat. Declaratii ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Contributii PFA cand sunt si angajat. Declaratii pentru prestari servicii in state UE.

Buna ziua,

Pentru infiintarea unui PFA, daca sunt si angajat in acelasi timp cu CIM, ce contributii voi datora in calitate de PFA si ce declaratii am de depus?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: florinat , utilizator 18:24, 3 Aprilie 2012
Corect!
D091 se depune o singura data pentru obtinerea codului TVA pe care il veti utiliza numai pe facturile catre UE. Veti factura fara tva pentru ca locul prestarii este considerat acolo unde beneficiarul este stabilit. Pentru aceasta beneficiarul trebuie sa va comunice un cod fiscal valid.
Cererea/declaratie 095 pentru inregistrarea in Registrul operatorilor intracomunitari trebuie facuta inainte de a presta si factura serviciile in UE.
Declaratia recapitulativa 390 (VIES), se va depune pana la data de 15 din luna ulterioara lunii in care a avut loc prestatia.
L.C.

Va multumesc din suflet.
Revin cu o intrebare, stiti cumva ce anume trec eu in Decl. 091 la cap.D - Date privind vectorul fiscal?, iar la cap.A - Felul declaratiei trec "1.Declaratie de inregistrare a)Persoană impozabila care nu este inreg. si nu are obligatia sa se inregistreze conform art.153 din Codul Fiscal".
Inteleg ca veti presta servicii in UE.
Daca este asa, bifati optiunea de la punctul 2 la cap. D. La adoua intrebare, raspunsul este DA, bifati casuta corespunzatoare optiunii de la litera a).
Nu uitati: codul fiscal cu RO in fata il veti utiliza numai atunci cand facturati servicii catre partenerii din UE.
L.C.
Acum am realizat de ce-mi trebuie neaparat contabil: pentru ca, din cate am citit si eu in Codul Fiscal ca un profan ce sunt, nu am vazut ceva care sa faca referire la prestari servicii, ci doar la achizitii intracomunitare si de asta nici acum nu-mi este clar de ce bifez 2 la pct.D
Va multumesc din nou pentru toate informatiile de pana acum, e bine sa am si eu o parere cand ajung la contabil care va trebui sa-mi raspunda, saracul, intrebarilor impertinente.
O seara buna!:)

Alte discuții în legătură

declaratii dupa infiintare pfa florinat florinat Subiect: Declaratii dupa infiintare PFA După ce se înființează PFA-ul, cu obiect de activitate prestare servicii către client din UE, obligațile ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea in registrul operatorilor intracomunitari - pfa-ul trebuie declarat obligatoriu ca platitor de tva ? LaurentiuPopaBrasov LaurentiuPopaBrasov In urma incheierii unui contract de colaborare cu un partener extern ( prestare servicii ), este necesara inscrierea PFA-ului in Registrul Operatorilor ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar sorion61 sorion61 Vreau sa infiintezt o firma de consultanta IT si sa ofer consultanta IT unei firme din Germania. Trebuie sa ma inregistrez ca platitor sau neplatitor de ... (vezi toată discuția)