avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Am fost amendata contraventional iar marfa a fost ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Am fost amendata contraventional iar marfa a fost confiscata, ce sanse am sa o recuperez?

Daca se poate sa ma ajutati cu o lamurire; am participat la o expozitie cu marfa lucrata de catre mine, am fost prinsa ca am vandut un produs si mi-a fost confiscata marfa de catre jandarmerie, in baza art. 7, lit b din Lg. 12/1990 si totodata sanctionata cu amenda de 1000 lei, respectiv 500 lei in 48 ore , cf. art2, alin 1 lit. cdin aceiasi lege. Intrebarea mea este daca am vreo sansa de a recupera marfa dupa ce voi plati amenda, dar fara a ajunge in justitie. Cu multumiri,
Cel mai recent răspuns: Mariana D. , Avocat 16:11, 20 Februarie 2012
potrivit art 4 din lg 12/1990, Marfurile sau produsele care au servit sau au fost destinate sa serveasca la savarsirea vreuneia dintre faptele prevazute la art. 1 lit. a), b), d), e), g) si j), daca sunt ale contravenientului sau ale operatorului economic, precum si sumele de bani si lucrurile dobandite prin savarsirea contraventiei se confisca si se valorifica in conditiile legii, contravaloarea lor facandu-se venit la bugetul administratiei publice centrale.
Din pacate nu vi se restituie marfurile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare marfa fara acte de achizitie bogobogobogo bogobogobogo Buna ziua Am vindut o cantitate de cherestea in valoare de 12.000 ,00 ron pentru care am eliberat factura . Problema este ca nu am acte de achizitie ... (vezi toată discuția)
Vanzare produse second hand in magazin comercial. silviu2403 silviu2403 Buna ziua, Am un magazin de articole sportive, biciclete, role, patine etc. si in aceasta iarna am adus mai multe perechi de skiuri second pentru sezonul ... (vezi toată discuția)
Probleme cu factura oprea_rodica68 oprea_rodica68 am achizitionat marfa ptr un depozit en-gros de la penny market iar pe factura mi-au pus stampila \"nu se recomercializeaza\",pot avea probleme cu garda sau cu ... (vezi toată discuția)