As dori sa stiu daca actele pentru somaj trebuiesc duse si in original,ma refer la diploma mea de bacalaureat pe care inca nu am ridicat-o de la facultatea unde am fost inscrisa,am doar o copie dupa ea.Si ma intereseaza si ce acte imi trebuiesc pentru a arata ce vechime am in munca,deoarece nu am carnetul de munca propriu zis,am fost angajata doar cu contract si am inteles ca imi trebuie adeverinta de vechime de la fostii angajatori care sa ateste vechimea totala in munca nu numai la ultimul loc de munca
1. Actele necesare pentru inregistrarea la Agentia de Somaj:
a. Actul de identitate, in original si copie;
b. Actele de studii si de calificare,in original si copie;
c. Adeverinta medicala din care sa rezulte ca persoana este clinic sanatoasa sau apta de munca ori ca are eventuale restrictii medicale;
d. Actele eliberate de organele financiar teritoriale, din care sa rezulte ca persoana nu realizeaza venituri sau ca realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca in vigoare;
e. Carnetul de munca, in original si copie (daca aveti);
f. Adeverinte de vechime, eliberata de angajato.;
g. Adeverinta tip (Anexa 26) pentru somaj, eliberata de angajator;
h. Decizia de incetare a contractului individual de munca (original si copie).
2. Incercati la Agentia de Somaj poate va primeste si numai copia de la actul de studii.
Adeverinte de vechime imi trebuiesc de la toti angajatorii la care am lucrat?Nu am carnet de munca doar contractele.Pot scoate de la fortele de munca ceva care sa ateste cata vechime totala am in munca?Si inca o intrebare am:daca am avut un contract inregistrat la itm bucuresti dar punctul de lucru a fost in buzau si eu mi-am desfasurat activitatea si am domiciliul in Buzau,imi apare si la itm buzau acest contract?
Adeverintele de vechime le solicitati de la fostii angajatorii ... daca este vorba despre angajatori din sectorul privat si de perioade pana in 31.12.2010, inclusiv acest lucru il puteti solicita de la ITM pentru toti angajatorii.
C.i.m. inregistrat la ITM Bucuresti nu are cum sa apara inregistrat si la ITM Buzau ...
1. Contractelel individuale de munca au fost inregistrate la ITM de care apartinea si la care era inregistrat angajatorul.
2. - Adeverintele de vechime le luati de la toti angajatorii la care ati lucrat.
- Nu stiu de ce nu ati luat aceste adeverinte de vechime atunci cand ati plecat de la fiecare angajator.
3. Daca nu aveti carnet de munca, nu duceti.
4. - Fortele de munca = Agentia de Somaj.
- ITM ar putea sa va ajute cu adeverinte de pe unde ati lucrat.