Intrucat la casele care nu au apometre se face un calcul pausal, cum se face acest calcul? Nu inteleg de unde provin pe factura mea (2 persoane) 10,08 mc CANAL, pe langa 12,60 mc APA POTABILA (care de fapt nu e potabila!).
Conform legii si a normativului gasite pe internet, pentru calculul in regim pausal se spune astfel:
1. Pentru imobilele care se alimenteaza cu apa din cismele publice amplasate la o distanta de pina la 500 m - 1,2 mc/persoana/luna.
2. Pentru imobilele bransate si racordate la reteaua de apa si canalizare, cu cismele amplasate in curti - 2,4 mc/persoana/luna.
3. Pentru imobilele cu instalatii interioare de apa si canalizare, cu preparare locala a apei calde menajere - 6,3 mc/persoana/luna.
4. Pentru imobilele cu instalatii centrale de incalzire a apei (puncte si centrale termice) in care este inclus si consumul de apa calda - 8,4 mc/persoana/luna.
Deci in calculul apei potabile de la pct. 3 (unde ma incadrez) intra si canalizarea !!! (6,3 x2=12,60 mc), pentru ca cei care nu au canalizare si folosesc apa din fantana platesc doar 1,2 mc/persoana/luna. Prin canalizare, eu inteleg apa uzata. Nu am gasit nicaieri ca aceasta s-ar calcula separat, in plus fata de ceea ce scrie mai sus normativ referitor la calculul in regim pausal.
Atunci de unde rezulta inca 10,06 mc in plus??? pentru CANAL??? De udat gradina inca nu este vorba, sper. Am mai gasit pe internet de asa zisa apa meteorica, cea provenita din ploi, care se mai plateste de catre unii...
Poate fi o greseala de interpretare sau un exces de zel? Mentionez ca de curand s-au facut lucrari de modernizare, dar ale sistemului existent, nimic in plus.