avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... formula de calcul consum apa in sistem pausal la case
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

formula de calcul consum apa in sistem pausal la case

Intrucat la casele care nu au apometre se face un calcul pausal, cum se face acest calcul? Nu inteleg de unde provin pe factura mea (2 persoane) 10,08 mc CANAL, pe langa 12,60 mc APA POTABILA (care de fapt nu e potabila!).

Conform legii si a normativului gasite pe internet, pentru calculul in regim pausal se spune astfel:

1. Pentru imobilele care se alimenteaza cu apa din cismele publice amplasate la o distanta de pina la 500 m - 1,2 mc/persoana/luna.

2. Pentru imobilele bransate si racordate la reteaua de apa si canalizare, cu cismele amplasate in curti - 2,4 mc/persoana/luna.

3. Pentru imobilele cu instalatii interioare de apa si canalizare, cu preparare locala a apei calde menajere - 6,3 mc/persoana/luna.

4. Pentru imobilele cu instalatii centrale de incalzire a apei (puncte si centrale termice) in care este inclus si consumul de apa calda - 8,4 mc/persoana/luna.


Deci in calculul apei potabile de la pct. 3 (unde ma incadrez) intra si canalizarea !!! (6,3 x2=12,60 mc), pentru ca cei care nu au canalizare si folosesc apa din fantana platesc doar 1,2 mc/persoana/luna. Prin canalizare, eu inteleg apa uzata. Nu am gasit nicaieri ca aceasta s-ar calcula separat, in plus fata de ceea ce scrie mai sus normativ referitor la calculul in regim pausal.

Atunci de unde rezulta inca 10,06 mc in plus??? pentru CANAL??? De udat gradina inca nu este vorba, sper. Am mai gasit pe internet de asa zisa apa meteorica, cea provenita din ploi, care se mai plateste de catre unii...

Poate fi o greseala de interpretare sau un exces de zel? Mentionez ca de curand s-au facut lucrari de modernizare, dar ale sistemului existent, nimic in plus.

Alte discuții în legătură

Consum apa pausal in bucuresti Anca07 Anca07 Vara trecuta am facut verificarea metrologica a contoarelor de apa in bloc, dar 5 apartamente au refuzat aceasta verificare si nici nu au montat contoare noi. ... (vezi toată discuția)
Plata in sistem pausal pentru consumul de apa dirina2 dirina2 Buna seara! Va rog sa-mi spuneti care este actul normativ care legifereaza modalitatea si cantitatea de apa rece platita in sistemul pausal? Reprezentantii ... (vezi toată discuția)
Calcul pret corectat canal+epurare iulianaraU iulianaraU Buna ziua, Efectuez o expertiza contabila judiciara si am nevoie de niste informatii despre cum se calculeaza pretul corectat la canal+epurare. Se calculeaza ... (vezi toată discuția)