avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Stagiul minim de cotizare pentru pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Stagiul minim de cotizare pentru pensie

Care este numarul minim de ani lucrati, pentru a primii pensie ,la indeplinirea varstei de pensionare?
Cel mai recent răspuns: palnyc , utilizator 20:50, 4 Septembrie 2014
1. Pentru femeile nascute incepand cu ianuarie 1955 si pentru barbatii nascuti incepand cu anul 1950 stagiul minim de cotizare pentru pensie de limita de varsta este de 15 ani.

2. Pentru persoanele nascute inainte de aceste date stagiul poate fi mai mic in functie de data nasterii.
tudorvaleriu a scris:

1. Pentru femeile nascute incepand cu ianuarie 1955 si pentru barbatii nascuti incepand cu anul 1950 stagiul minim de cotizare pentru pensie de limita de varsta este de 15 ani.

2. Pentru persoanele nascute inainte de aceste date stagiul poate fi mai mic in functie de data nasterii.

[/quot
]

2. Deci, pentru femeile nascute inainte de 1955 care este stagiul minim de cotizare pentru pensie?
Depinde de luna si anul nasterii.
Precizati,luna si anul nasterii.
Dec. '52. Multumesc
Decembrie 1952 Martie 2012 59/3 28/6 13/6

13 ani si 6 luni.

Alte discuții în legătură

Iesire la pensie Dana_Burcea78 Dana_Burcea78 buna ziua,am o colega cu varsta de 58 ani si 8 luni,si vechime in munca de 33ani si 10 luni,in prezent beneficiaza de indemnizatie de somaj pana in luna ... (vezi toată discuția)
Pensionare - reducerea varstei standard monik780401 monik780401 O femeie nascuta in decembrie 1952, mama a 4 copii, cu o vechime in munca de 34 ani din care 5 ani si 7 luni incadrata in grupa a II-a poate beneficia de ... (vezi toată discuția)
Cerere pensionare Pavel Coroama Pavel Coroama Am virsta de 64 ani, am 4 ani si 7 luni lucrati in fabrica si 5 ani lucrati in CAP, sunt mama a 12 copii, as putea beneficia de pensie sau ce ar mai trebui sa ... (vezi toată discuția)