avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cerere pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cerere pensionare

Am virsta de 64 ani, am 4 ani si 7 luni lucrati in fabrica si 5 ani lucrati in CAP, sunt mama a 12 copii, as putea beneficia de pensie sau ce ar mai trebui sa fac. Va rog mult sa ma ajutati in acest sens. Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:47, 6 Septembrie 2016
1. Pentru a putea solicita pensie pentru limita de varsta trebuie sa aveti trebuie sa indepliniti, cumulativ, doua cerinte:
- varsta standard de pensionare;
- stagiul minim de cotizare.

2. In functie de luna nasterii (din anul 1952):
- varsta standard de pensionare este intre 59 de ani si 59 de ani si 3 luni;
- stagiul minim de cotizare este intre 13 ani si 13 ani si 6 luni.

3. Dvs. nu indepliniti conditia de stagiu minim de cotizare (vechime in munca).

4. Legea nu mai prevede reducerea varstei standard de pensionare pentru femeile care au nascut si crescut un anumit numar de copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand poate beneficia de pensie? labuta labuta Vreau sa stiu daca mama mea poate iesi la pensie,cand,daca anticipat sau nu.Este nascuta in iulie 1952 si are 4 copii (vezi toată discuția)
Pensie limita de varsta giagi giagi Buna ziua! Va rog frumos daca ma puteti ajuta sau sa-mi spuneti ce trebuie facut. Mama mea e nascuta in 24.03.1953. - in perioada 01.05.1971-30.09.1972 a ... (vezi toată discuția)
Iesire la pensie Dana_Burcea78 Dana_Burcea78 buna ziua,am o colega cu varsta de 58 ani si 8 luni,si vechime in munca de 33ani si 10 luni,in prezent beneficiaza de indemnizatie de somaj pana in luna ... (vezi toată discuția)