avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale transfer activitate catre alta societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

transfer activitate catre alta societate

Buna seara,
O societate care are ca activitate ,printre altele si comert cu amanuntul al pieselor auto ,in magazin specializat, doreste sa treaca aceasta activitate catre alta societate. Prima societate are 100% din partile sociale ale celei de-a doua societati. Practic cea de-a doua societate va prelua stocul de piese la pretul de vanzare , deoarece magazinul este luat in contract de inchiriere. Cum se poate face acest transfer fara a se factura cu TVA , pentru ca daca o societate are de rambursat tva la cumparare (si il va recupera in ....luni....), cealalta tb sa plateasca tva in max 25 zile . M-am gandit la consignatie, facturand din prima societate pe masura ce vinde cea de-a doua....M-am gandit la transferul afacerii , dar nu e o situatie asa de complicata ca sa necesite experti si celelalte ....
Multumesc anticipat pentru ajutor

Alte discuții în legătură

Coduri caen MaBogdan MaBogdan Buna ziua, As vrea sa fac un srl-d, fara sa accesez momentan fonduri,cu activitatea principala, momentan, de magazin online materiale electrice. In viitorul ... (vezi toată discuția)
Cod caen + conditie administrator SfetcuArabela SfetcuArabela Buna ziua, Incerc sa identific un cod caen pt. achizitia si vanzarea de ulei auto si nu reusesc. Ca sa fiu mai exacta doresc sa infiintez un SRL cu obiect ... (vezi toată discuția)
Descarcare gestiune piese auto me.elena me.elena Buna ziua Am urmatoarea problema:un service auto care vinde piese auto dar face si reparatii auto deci are doua tipuri de venituri 704 si 707.problema este ... (vezi toată discuția)