avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Mi-au fost delegate prin dispozitia primarului ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Mi-au fost delegate prin dispozitia primarului atributiile unui coleg ce a demisionat, coleg ce lucra in cadrul altui birou

In baza promovarii concursului in anul 2001 am fost incadrat ca inspector la biroul cadastru. Pe langa aceste atributii, in anul 2009 mi s-au delegat printr -o dispozitie a primarului atributiile unui coleg ce a demesionat, coleg ce facea parte din componenta altui birou. Este cumul de functii??? Care este perioada maxima pe care se pot delega printr -o dispozitie atributiile unei alte persoane.
Ultima modificare: Marți, 21 Februarie 2012
kgkg, utilizator
Cel mai recent răspuns: zama cristian , utilizator 11:05, 27 Aprilie 2012
Este cumul de functii???
Nu, doar o "solutie" des intalnita in sistemul bugetar, salariatul exercita atributiile a doua sau mai multe functii si este platit doar pentu una...

Care este perioada maxima pe care se pot delega printr -o dispozitie atributiile unei alte persoane?
Nu este stabilita vreo limita, avand in vedere situatia de acum (salarizarea mizerabila+angajarea unui salariat doar dupa plecarea a sapte angajati), va dura cel putin pana la angajarea altei persoane (calendele grecesti, varianta romaneasca ...)
nu este stabilita o perioada fixa in care se pot delega atributii unor functionari publici, insa art45 alin.(1) din Legea 188 reglementeaza posibilitatea de a delega atributii - o parte din ele, nu toate, unui /unor functionari publici, pentru buna functionare a institutiei, pentru o perioada relativ scurta de timp, eventual, pana la ocuparea functiei ramase vacante/temporar vacante
O alta modalitate de a spune ca, acolo unde legea nu distinge, nici interpretul sau nu poate si nu are voie sa distinga scriind despre o parte din atributii, buna functionare a institutiilor si perioade relativ scurte de timp:


cristinacrivat a scris:
art45 alin.(1) din Legea 188 reglementeaza posibilitatea de a delega atributii - o parte din ele, nu toate, unui /unor functionari publici, pentru buna functionare a institutiei,

Presupun ca Presedintele ANFP a cumparat subordonatilor ochelari cu lentile roz, ca prea se vede frumos realitatea de acolo, de la ANFP.

Ce inseamna "o parte din atributii, nu toate"? O parte poate insemna si 99% din atributiile unui functionar public? Da, poate insemna. Asta inseamna ca, in cazul ideal, un functionar public face ceea ce ar trebui sa faca doi functionari publici.

In realitatea ce a lovit de vreo doi-trei ani institutiile publice, un functionar public face ceea ce trebuie sa faca cinci sau sase functionari publici. Prin urmare, doamna Crivat, nu se poate discuta nici in vis despre buna functionare a institutiei. In institutiile publice este dezastru si asta este singura realitate.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Februarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Doamna Gabriela Pintea, din pacate, nu imi permit decat sa interpretez pana unde imi permite legiuitorul. Nu eu am facut legea asa. Nu se permite cumulul de functii ca altfel s-ar afla in incompatibilitate, potrivit Legii nr.161, astfel ca delegarea de atributii, in mod legal vorbind, nu permite cumulul intregii functii publice, astfel ca se intelege ca i se vor atribui numai o parte...restul altuia. atata tot. ca in unele institutii nu se practica in mod concret asta....nu ai cum sa verifici. Insa persoana in cauza poate sesiza, poate refuza in scris... Nu imi permit mai mult decat sa spun cum e legal. si da, nici care ar fi procentul de distribuire a atributiilor nu este reglementat.
cristinacrivat a scris:
Doamna Gabriela Pintea, din pacate, nu imi permit decat sa interpretez pana unde imi permite legiuitorul.

Tocmai, ca ati distins acolo unde legea nu distinge. Reiau, desi mi se pare ca suntem in plin teatru al absurdului.

Ati precizat in primul mesaj, facand trimitere la art. 45, alin. (1) din Legea nr. 188/1999, ca: -se deleaga doar o parte din atributii. Nu exista prevedere legala in acest sens.
-ca scopul delegarii atributiilor este buna functionare a institutiei. Nu exista prevedere legala in acest sens.
-ca atributiile se deleaga pe o perioada relativ scurta de timp. Nu exista prevedere legala in acest sens.

Asa cum a spus si initiatorul acestei discutii, atributiile se deleaga toate, pe perioade nedeterminate de timp, ceea ce nu poate conduce decat la ideea ca deconcentratele si autoritatile publice de interes local functioneaza foarte prost, nu bine. Si vor continua sa functioneze foarte prost atata timp cat va continua politica de inlocuire doar a unui angajat din 7 care parasesc sistemul public, politica inceputa in 2009, daca nu ma insel.

Daca reveniti cu un raspuns, va rog sa faceti referire la prevederi legale care sa sustina ceea ce ati scris in mesajul la care am raspuns initial.

Alte discuții în legătură

Mutarea in cadrul altul serviciu al aceleiasi institutii cielodellasera cielodellasera Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca este legala urmatoarea situatie: De 10 ani lucrez in cadrul unui serviciu al unei institutii publice, iar de doua zile ... (vezi toată discuția)
Delegarea say say Dragii mei Codul Muncii vorbeste de delegare. Este vorba de delegarea in alta localitate sau delegarea de atributii, gen numire pe un post de conducere cu ... (vezi toată discuția)
Functionari publici Maria45 Maria45 va rog sa-mi spuneti si mie ,daca sunt functionar public, referent cu atributiuni de asistenta sociala si am terminat fac. de sja brasov -administratie publica ... (vezi toată discuția)