avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Mi-au fost delegate prin dispozitia primarului ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Mi-au fost delegate prin dispozitia primarului atributiile unui coleg ce a demisionat, coleg ce lucra in cadrul altui birou

In baza promovarii concursului in anul 2001 am fost incadrat ca inspector la biroul cadastru. Pe langa aceste atributii, in anul 2009 mi s-au delegat printr -o dispozitie a primarului atributiile unui coleg ce a demesionat, coleg ce facea parte din componenta altui birou. Este cumul de functii??? Care este perioada maxima pe care se pot delega printr -o dispozitie atributiile unei alte persoane.
Ultima modificare: Marți, 21 Februarie 2012
kgkg, utilizator
Cel mai recent răspuns: zama cristian , utilizator 11:05, 27 Aprilie 2012
Cea mai mare perioada de delegare a atributiilor este vara cand o parte din personal se afla in concediu iar alta pentru 3 luni in strainatate la castraveti, capsuni si ingrijit de babe. Atunci este nebunie in administratie. Subscriu la ce afirma d.na Gabriela si anume ca autoritatile publice vor functiona foarte prost atata timp cat trebuie sa plece 7 ca sa poti angaja 1. Din pacate nu simt decat functionarii marunti acest lucru deoarece tot ei sunt cei care preiau atributiile celor care pleaca ori lipsesc. Si cum salariul unui functionar este intre 700-1.200 lei e o placere sa lucrezi cat mai mult dar pe aceeasi suma de bani. Cui ii pasa? Stiti ce se spune la noi? Cui nu-i convine poate sa plece, sunt destui care asteapta la usa.
Justitiarul71 a scris:

Cea mai mare perioada de delegare a atributiilor este vara cand o parte din personal se afla in concediu iar alta pentru 3 luni in strainatate la castraveti, capsuni si ingrijit de babe. Atunci este nebunie in administratie. Subscriu la ce afirma d.na Gabriela si anume ca autoritatile publice vor functiona foarte prost atata timp cat trebuie sa plece 7 ca sa poti angaja 1. Din pacate nu simt decat functionarii marunti acest lucru deoarece tot ei sunt cei care preiau atributiile celor care pleaca ori lipsesc. Si cum salariul unui functionar este intre 700-1.200 lei e o placere sa lucrezi cat mai mult dar pe aceeasi suma de bani. Cui ii pasa? Stiti ce se spune la noi? Cui nu-i convine poate sa plece, sunt destui care asteapta la usa.

lol, eu ma refer la ani, chiar aproape 4 ani mi-au fost delegate prin dispozitia primarului atributiile unui coleg ce a demisionat, coleg ce lucra in cadrul altui birou e posibil asa ceva?
In fiecare Fisa a postului, la sfarsit exista un mic paragraf, care spune: Si alte atributii delegate prin dispozitie de catre conducatorul institutiei.
Asta inseamna ca vi se poate delega o suma intreaga de alte atributiuni care nu intra in sfera dvs.de activitate, nimeni nu stabileste pentru ce perioada, daca seful dvs.crede ca in afara atributiunilor de serviciu, programul dvs.de lucru permite si rezolvarea altor treburi.
Pentru consolare, sa stiti ca in toate institutiile se practica cele prezentate de dvs.In institutia noastra sunt 34 posturi in organigrama, din care ocupate in acest moment sunt 11.Atributiile celorlalte posturi sunt delegate ... cui credeti...
In afara unei discutii,amiabile, cu seful dvs. in care sa aratati motivele pentru care credeti ca nu puteti face fata atributiilor, nu puteti face nimic. Sau, poate o demisie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutarea in cadrul altul serviciu al aceleiasi institutii cielodellasera cielodellasera Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca este legala urmatoarea situatie: De 10 ani lucrez in cadrul unui serviciu al unei institutii publice, iar de doua zile ... (vezi toată discuția)
Delegarea say say Dragii mei Codul Muncii vorbeste de delegare. Este vorba de delegarea in alta localitate sau delegarea de atributii, gen numire pe un post de conducere cu ... (vezi toată discuția)
Functionari publici Maria45 Maria45 va rog sa-mi spuneti si mie ,daca sunt functionar public, referent cu atributiuni de asistenta sociala si am terminat fac. de sja brasov -administratie publica ... (vezi toată discuția)