avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... AM NEVOIE DE AJUTOR!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

AM NEVOIE DE AJUTOR!

Vă rog să-mi spuneti la ce să mă aştept după ce am fost scoasă afară din casă împreună cu un copil minor,de către bărbatul cu care am trăit 8 ani în concubinaj,casa e pe numele meu şi acum locuiesc cu chirie!Plăteşte pensie alimentară copilului dar am nevoie să am o casă,pt mine si copil!EXISTA vreo şansă să merg în instanţă având în vedere că locuinţa e pe numele meu,pot avea dreptul la ceva din acel imobil?Tatăl copilului a participat financiar la construcţia casei şi v-aş ruga să-mi spuneţi,care e procedura legală spre care ar trebui să mă indrept într-un eventual proces?MULŢUMESC DIN SUFLET CELOR CARE VOR BINEVOI SÃ ARUNCE O PRIVIRE ASUPRA ACESTUI CAZ!!!
Cel mai recent răspuns: nicoll31 , utilizator 16:56, 11 Noiembrie 2008
Intrucat sunteti proprietara apartamentului puteti sa deschideti o actiune in instanta , aveti la indemnana actiunea in revendicare
In Romania institutia concubinajului nu este recunoscuta si prin urmare concubinajul nu produce nici un fel de efecte juridice . Asadar , bunurile dobandite in timpul concubinajului nu sunt prezumate ca fiind bunuri comune ale ambilor concubini , ci sunt bunuri proprii ale celui pe numele caruia este incheiat actul de proprietate . Daca imobilul este pe numele dv. , legea este de partea dv. in ceea ce priveste constructia - aceasta este considerata a fi bun propriu . ( Totusi concubinul l ar putea incerca sa va dea in judecata in intentia de a demonstra ca a contribuit cu bani la obtinerea acestui bun - si in functie de contributie sa i se recunoasca un drept de creanta ce ar avea ca obiect respectivele sume de bani ). Insa , fara ca acesta (concubinul ) sa incerce sa isi valorifice in instanta acest drept - daca imobilul este doar pe numele dv. - dumnealui nu are nici un drept asupra constructiei .
Din formularea dv. inteleg ca este vorba de o casa , nu de un apartament . In aceasta situatie este important de stiut al cui este terenul pe care este construita casa - al dv. sau al concubinului ?
Si de asemenea , mai este impotant de stiut daca imobilul a fost construit cumva din credit - care sa fie contractat pe numele concubinului .
Casa este construita pe terenul al carui proprietar sunt eu!NU s-au folosit credite de niciun fel,doresc sa stiu daca el are dreptul sa ma scoata din casa si cam cat ar dura un astfel de proces si care este calea legala de a intra in posesia bunurilor ce-mi apartin.
ce vreti sa spuneti, cu casa? sa intelegem ca numai terenul este pe numele dvs? casa nu este...ca asa se intelege dupa cum v-atui exprimat.
faceti prin avocatul dvs. actiunea in revendicare , cerand si evacuarea.

av. vasilescu
casa si terenul sunt pe numele meu!deci pot obtine un ordin de evacuare,cum pot face asta?

Alte discuții în legătură

Partaj in urma unei relatii de concubinaj (8 ani) cristinan1985 cristinan1985 Buna ziua, Va rog sa ma informati cum trebuie sa procedez in cazul in care m-am despartit de pesoana cu care am convietuit 8 ani: impreuna avem un baietel de ... (vezi toată discuția)
Rog lamuriri despre ordin de evacuare majordom majordom Buna tuturor, Situatia mea este dupa cum urmeaza: - concubinaj de 12 ani - 2 copii minori rezultati din relatie - am avut incredere in el si s-a trecut ... (vezi toată discuția)
Fostul sot sta in concubinaj in casa noastra aflata in partaj. o pot evacua pe concubina? sau pe amandoi ? zeita_zeita zeita_zeita Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu o problema. Fostul meu sot sta in concubinaj in casa familiala construita impreuna in timpul casniciei noastre. Noi am ... (vezi toată discuția)