avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Varsta pensionare, activitate in grupa II de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Varsta pensionare, activitate in grupa II de munca

Buna seara,

As vrea sa stiu, daca se poate, la ce varsta se poate pensiona( atat anticipat cat si la termen) tatal meu, avand in vedere urmatoarele:
-nascut 06.08.1953
-stagiu militar: 1,5 ani
-grupa II - 18 ani
-vechime in campul muncii: 39 ani

Pensionarea anticipata implica automat calcul de penalizare?

Va multumesc.

O seara placuta!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 10:31, 22 Februarie 2012
Pensie pentru limita de virsta la implinirea virstei de 61 de ani.
Pensie anticipata partiala la 60 ani
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata fara penalizare este de 43 de ani,fara stagiu asimilat(armata).Cei 18 ani de grupa daca sunt in procent de 100% mai aduc o perioada suplimentara la vechimea in munca de 4 ani si 6 luni(3 luni la an).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare misu2005s misu2005s daca am 31 de ani si2luni in cimpul muncicu tot cu stagiu militar dintre care 17ani 10 luni si 15 zile grupa a doua cit ar mai trebui sa cotizez si la ce ... (vezi toată discuția)
Pensie paulibrion paulibrion Sunt nascut in 1955 in 29 septembrie.Am 35 ani vechime,in campul muncii.din care:in grupa 1 am 3 ani cu procent de 30 la suta si 2 ani cu procent de 50 la ... (vezi toată discuția)
Pensie redinciucconstantin redinciucconstantin femeie nascuta 20-01-1960 vechime 33ani si6luni la gr2 15ani virsta 53 cind va iesi la pensie de drept ,anticipat ,si anticipat partial (vezi toată discuția)