Buna ziua, urmeaza sa achizionez un teren pentru care voi lua un imprumut de la o persoana fizica/dezvoltator pe care il voi rambursa in 20 de luni. Problema este ca-mi cere depunderea a 20 de bilete la ordin cu valoarea ratei lunare ca garantie, eu fiind persoana fizica. Este legal pentru ca nu am mai auzit niciodata de o asemenea practica.
daca ati fi avut vreun leasing, ati fi stiut ca se practica asa ceva :) este un mod de garantare a obligatiilor de plata a ratelor, scapind de problema unui proces.
Multumesc frumos, evident, nu am avut niciun leasing :) Astfel, nu inteleg cum se poate face acest lucru...mi se pare ca garantez niste BO-uri cu o suma pe care eu nu o am in cont (daca o aveam, clar nu mai luam imprumutul, nu?!), deci si daca baga BO-ul in banca, il trage in descoperit de cont. In ce fel este acest BO o garantie, mai ales la o persoana fizica?
Sume necuvenite
birsanclaudia
Am o situatie ciudata la o societate a carei contabilitate o asigur: societatea incaseaza in contul bancar de la alta societate sume care nu reprezinta creante ... (vezi toată discuția)