avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Bilet la ordin-garantie de la persoana fizica?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Bilet la ordin-garantie de la persoana fizica?

Buna ziua, urmeaza sa achizionez un teren pentru care voi lua un imprumut de la o persoana fizica/dezvoltator pe care il voi rambursa in 20 de luni. Problema este ca-mi cere depunderea a 20 de bilete la ordin cu valoarea ratei lunare ca garantie, eu fiind persoana fizica. Este legal pentru ca nu am mai auzit niciodata de o asemenea practica.
Cel mai recent răspuns: Mika05 , utilizator 17:13, 22 Februarie 2012
daca ati fi avut vreun leasing, ati fi stiut ca se practica asa ceva :) este un mod de garantare a obligatiilor de plata a ratelor, scapind de problema unui proces.
Multumesc frumos, evident, nu am avut niciun leasing :) Astfel, nu inteleg cum se poate face acest lucru...mi se pare ca garantez niste BO-uri cu o suma pe care eu nu o am in cont (daca o aveam, clar nu mai luam imprumutul, nu?!), deci si daca baga BO-ul in banca, il trage in descoperit de cont. In ce fel este acest BO o garantie, mai ales la o persoana fizica?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sume necuvenite birsanclaudia birsanclaudia Am o situatie ciudata la o societate a carei contabilitate o asigur: societatea incaseaza in contul bancar de la alta societate sume care nu reprezinta creante ... (vezi toată discuția)
Executare bilet la ordin avalizat, firma in faliment adriane1 adriane1 Buna ziua, In 2007 am incheiat un contract de leasing cu RCI LEASING. In 2009 datorita probleme lor financiare am returnat auto, ramanand un rest de plata ... (vezi toată discuția)