SC din Romania platitoare de TVA incheie un contract de promovare si intermediere cu o SC din R. Moldova, tot platitoare de TVA. Pentru factura emisa de SC din R Moldova, eu societatea din Romania trebuie sa platesc TVA? factura va fi pt un serviciu de promovare a unor produse romanesti in moldova.
Multumesc va rog mult si baza legala din Romania.
Pt facturile de servicii din afara comunitatii se procedeaza ca si pt cele din Comunitate, adica se face taxare inversa. Nu se declara in decl 390.
Norme art 133
(8) Serviciile prevăzute la art. 133 alin. (2) din Codul fiscal, prestate de prestatori stabiliți în România către beneficiari persoane impozabile care sunt stabiliți în afara Comunității sau, după caz, prestate de prestatori stabiliți în afara Comunității către beneficiari persoane impozabile care sunt stabiliți pe teritoriul României, urmează aceleași reguli ca și serviciile intracomunitare în ceea ce privește determinarea locului prestării și celelalte obligații impuse de prezentul titlu, dar nu implică obligații referitoare la declararea în declarația recapitulativă, conform prevederilor art. 156^4 din Codul fiscal, indiferent dacă sunt taxabile sau dacă beneficiază de scutire detaxă, și nici obligații referitoare la înregistrarea în scopuri de TVA specifice serviciilor intracomunitare prevăzute la art. 153 și 153^1 din Codul fiscal.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pestari servicii
rocky2009
Buna ziua,
am urmatoarea speta: am un client care urmeaza sa semneze un contract cu o firma din Rusia - (prospectare piata), este platitor de TVA, dar nu ... (vezi toată discuția)