avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Trei contracte de munca, somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Trei contracte de munca, somaj

Buna ziua. Am 3 contracte de munca:
un contract cu norma intreaga 8ore pe zi si 2 contracte norma partiala cu 2 ore/zi. In momentul de fata am primit preaviz de concediere la contractul cu 8 ore pe zi.
Intrebarile sunt:
1.Dupa perioada de preaviz pot primi somaj?
2. Daca am obligatia sa anunt aici de unde primesc preavizul ca mai am 2 contracte de munca?
3. Cand erau valabile cartile de munca, stiam ca in acest caz trebuia sa-ti muti cartea de munca la unul din cei 2 angajatori cu norma partiala, in cazul meu trebuie sa anunt unul din cei 2 angajatori cu norma partiala?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: vali7111 , utilizator 22:52, 22 Februarie 2012
Potrivit Legii somajului 76/2002, una dintre conditiile de a avea calitatea de somer este si lipsa unui loc de munca / nerealizarea de venituri; (c)nu are loc de muncă, nu realizează venituri sau realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă, în vigoare;)

Cum dvs. realizati venituri, probabil mai mari decat ISR (actualmente in cunatum de 500 ron), nu puteti beneficia de indemnizatia de somaj.

Este indicat sa anuntati cele 2 firme, dat fiind ca va trebui sa alegeti si la care dintre ele veti avea functia de baza.
Normele Metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurãrilor pentru şomaj şi stimularea ocupãrii forţei de muncã

Art.15 (2) Prin activitãţi autorizate potrivit legii se înţelege activitãţile economice desfãşurate de persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi/sau întreprinderi familiale conform legii sau exercitarea profesiilor liberale potrivit dispoziţiilor legale speciale.

Asadar, veniturile din salarii nu intra in aceasta categorie ... fapt ce denota ca trebuie sa fie incetate si celelalte doua c.i.m.
1.cum s-ar traduce aceasta "functie de baza"?
2.daca nu anunt ce se intimpla?
3.Daca am obligatia sa anunt aici de unde primesc preavizul ca mai am 2 contracte de munca?

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Prin modificarile aduse Codului muncii s-au înlăturat dispoziţiile anterioare privind obligativitatea pentru salariatul cumulard de a declara fiecarui angajator locul unde exercita functia pe care o considera de baza.

Daca nu anuntati se va descoperi ca realizati venituri si vi se va impune sa restituiti indemnizatia de somaj prmita.
Eu nu vreau sa iau somaj daca nu am dreptul, dar nu as dori sa declar la unul din cei 2 angajatori cu norma partiala ca nu mai am contract de 8 ore.
deci se intimpla daca nu declar functia de baza ?
Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2012
vali7111, utilizator

Alte discuții în legătură

Imi inceteaza un cim de 8 ore si mai raman cu un cim, de 2 ore. pot beneficia de somaj? BEJENARU NICOLETA BEJENARU NICOLETA buna ziua, pana pe 29 noiembrie 2011 aveam doua contracte de munca. unul pentru 8 ore si era pe perioada nedeterminata, iar altul pentru 2 ore pentru perioada ... (vezi toată discuția)
Restructurare post - am dreptul la somaj ? vbanamaria vbanamaria As dori sa stiu mai multe in legatura cu restructurarea de post la locul de munca : Daca se restrucureaza postul de la locul de munca , eu ca angajat ce ... (vezi toată discuția)
Somaj VeroRAM VeroRAM Buna seara Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o lamurire legata de somaj . Deocamdata sunt in somaj . Daca inchei un contract de munca part-time (4 ore pe zi ... (vezi toată discuția)