Buna ziua,
Am o problema cu asociatia de locatari de care apartin. Eu acum sunt chirias si pe luna decembrie mi-a venit plata la caldura cu aproximativ 100ron mai mult decat trebuia.
M-am dus la asociatie sa discut cu presedintele si sotia lui(ei doi reprezinta asociatia), cand am contestat suma inscrisa pe tabel au sarit ca arsi, au incercat sa-mi demonstreze ca atat am de platit dupa care si-au dat seama ca au gresit calculul au inceput sa acuze (mai subtil) ca fur si ca vin sa verifice apometrele si repartitoarele, a venit, a verificat, totul a fost in regula.
Cand ma duc iar la asociatie sa vad daca s-a rezolvat problema iar au sarit ca arsi si mi-au zis ca nu am fost acasa la citirea repartitoarelor dupa care i-am demonstrat ca am fost si s-a citit ei avand tabelul chiar in fata. I-am intrebat daca se rezolva problema mea, nu au raspuns nimic, pur si simplu nu le pasa, m-au tratat cu indiferenta totala, n-au nici macar bunul simt sa recunoasca ca au gresit si sa repare greseala.
Intrebarea mea este: nu exista nimeni care sa-i verifice pe acesti oameni? Ce pot sa fac in acest caz? Ei chiar fac legea? Carei autoritati trebuie sa ma adresez? OPC-ul se poate sesiza pentru asa ceva?
Multumesc anticipat!
Depinde din ce oras sunteti, Daca sunteti dintr-un oras mare , la biroul cu relatii cu asoc de propr de la primarie , in orasele mici direct primarului (pentru ca nu cred ca au acest birou ). Aveti in vedere ca orice reclamatie se face in forma scrisa si obtineti nr. de inregistrare.
Dar am unele intrebari :aveti repartitoare de caldura ?(daca da s-ar pute sa fie corect ) , de unde stiti ca platiti cu 100 lei in plus ,fata de cine (cred ca au aceiasi suprafata ).
Multumesc, pentru raspuns. Da, am repartitoare iar pe luna respectiva am avut doar 6 unitati si mi-a venit factura 120Ron iar vecinul care a consumat 40 de unitati a platit 100Ron(o parte din populatie habar n-are ca daca deschide geamul se creeaza diferenta de temperatura iar termostatul declanseaza la maxim caloriferul si se contorizeaza unitati de....). Nu stiu cat costa o unitate dar daca ma raportez la vecinul meu nu iese mai mult de 2Ron/unitate
Daca aveti repartitoare, suma care va revine este calculata de catre firma care se ocupa de calculul acestora.Calculul se face in functie de unitatile pe care le inregistreaza repartitoarele, la care se adauga partile comune si consumul tevilor.Aceasta firma mai percepe si o suma pentru fiecare repartitor pentru care calculeaza. Daca ati platit mai mult intr-o luna,atunci se poate regla luna urmatoare,unitatile inregistrate raman in memoria repartitoarelor. Faceti o sesizare (scris) catre Prtesedinte si este obligat sa va raspunda conform Legii 230/2007 Art. 10. - Proprietarii au dreptul să cunoască toate aspectele
ce ţin de activitatea asociaţiei şi au acces, la cerere, la orice
document al acesteia.
Nu e nicio legatura intre ce ati spus in prima parte a mesajului ca vecinul a platit mai putin decat dv. cu ...... lasatul geamului deschis si deschiderea la maxim a robinetelor.
Aceasta informatie este scrisa in instructiunile de utilizare a repartitoarelor, daca nu ati stiut pana acum, in pliantul care ii este lasat fiecarui posesor de repartitoare la momentul montarii acestora.
Ca proprietarul nu are chef sa citeasca si arunca pliantul la gunoi si deci nu se informeaza, asta-i problema fiecaruia care nu are chef sa citeasca, dar sa nu se vaicareasca mai apoi ca nu a fost informat.
Mai mult decat atat, de atatia ani de zile de cand functioneaza aceste repartitoare, orice om cu auzul normal, avea macar o data ocazia sa auda despre aceste lucruri.
Ca sa stiti cat costa o unitate echivalenta va puteti uita in fisa personala pe care o primiti lunar de la firma de calcul prin administrator.
De unde stiti ca vecinul a avut 40 unitati? Ce fel de unitati sunt acestea despre care ne spuneti, unitati de index sau unitati echivalente citite pe tabelul centralizator?
Depinde pe ce le-a avut, pe ce fel de calorifer le-a avut el si pe ce fel de calorifer dv., depinde ce fel de apartament este al lui si al dv., adica cate perechi de tevi are el in casa si cate aveti dv.
Dati-ne aceste informatii si poate reusim sa va deslusim misterul.
Cand deschizi geamul sa aerisesti pentru 10 minute la cateva ore nu se inregistreaza pe repartitor mai mult 1 unitate la cateva deschideri de acest fel. Deci un consum minor, dar care incepe sa conteze daca se tine geamul deschis ore intregi si mai conteaza alaturi de alte conditii, cum ar fi uscatul rufelor pe calorifer, asezarea mobilelor la mai putin de 30 cm distanta in fata repartitoarelor, acoperirea geamurilor si deci si a caloriferelor cu draperii groase...