avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parasire de domiciliu???
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parasire de domiciliu???

Buna seara,
Am o prietena maritata si cu un copil care, din cauza faptului ca sotul ei nu a mai adus salariul in casa de cel putin 3 luni si nu contribuie decat 15 % la cheltuielile din casa, doreste sa plece la parintii ei care sunt in alt oras- dupa care sa divorteze. Faptul ca pleaca inainte de divort o sa fie un minus in procesul de custodie al copilului? Sotul este in cunostinta de cauza si de acord in acelasi timp cu plecarea lor. La momentul plecarii ar fi recomandat sa vina martori sau politia, pentru constatare?
Multumesc anticipat!
Fatima Karim
Cel mai recent răspuns: andr3y7 , utilizator 23:39, 24 Februarie 2012
Ar fi util sa contacteze un mediator si sa incheie un acord de mediere prin care va stabili toate aceste aspecte.
Si unde poate apela la un astfel de mediator?
Mentionez ca plecarea nu a fost premeditata. Data de plecare este 23.02.2012, adica maine. In conditiile in care nu reuseste sa contacteze un mediator, in ce masura sotul ar putea dupa plecarea lor sa faca o plangere?
Nu poate face nicio plangere, parasirea de domiciliu e o chestiune desueta, nu are nicio baza reala si/sau legala.
Procesul se va judeca insa la instanta de domiciliu a sotului, asta stie, da?
Nu trebuie chemata nici politia, nimic. Ar fi fost indicat sa stabileasca cu sotul in scris ca ia copilul cu acordul lui sau sa aiba un martor pe asta; martor, nu ruda.
Multumesc de informatii :) Procesul se judeca la instanta de domiciliu a lui indiferent daca ea isi face buletin de Buzau ? ( buzau fiind municipiul in care locuiesc parintii si unde se muta si ea).

Si inca o intrebare : in situatia in care sotul o da in judecata pentru custodia copilului, procesul se va tine in Brasov, insa, in cazul in care ea solicita mutarea dosarului la buzau pe motiv de rudenie? Mai exact sotul ei are rude ( judecator ) in Brasov. Se permite o astfel de mutare?
Ultima modificare: Joi, 23 Februarie 2012
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Stramutare proces kyrradan kyrradan Salut, am si eu o problema ! am aflat de curand de ce pierd totdeauna procesele cu o anumita persoana: are cumnat pe presedintele instantei... Dar, ca sa ... (vezi toată discuția)
mutarea unui proces civil in alta localitate elenagogan elenagogan buna ziua! va rog sa-mi spuneti daca este posibila mutarea unui proces civil in alta localitate inainte de pronuntare,.ce-ar trebui sa fac incazul ca se ... (vezi toată discuția)
Judecatorie bodeacrinela bodeacrinela cum poti cere schimbarea instantei de judecata daca ti se pare ca instanta unde se judeca procesul tau ar fi partinitoare? (vezi toată discuția)