avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parasire de domiciliu???
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parasire de domiciliu???

Buna seara,
Am o prietena maritata si cu un copil care, din cauza faptului ca sotul ei nu a mai adus salariul in casa de cel putin 3 luni si nu contribuie decat 15 % la cheltuielile din casa, doreste sa plece la parintii ei care sunt in alt oras- dupa care sa divorteze. Faptul ca pleaca inainte de divort o sa fie un minus in procesul de custodie al copilului? Sotul este in cunostinta de cauza si de acord in acelasi timp cu plecarea lor. La momentul plecarii ar fi recomandat sa vina martori sau politia, pentru constatare?
Multumesc anticipat!
Fatima Karim
Cel mai recent răspuns: andr3y7 , utilizator 23:39, 24 Februarie 2012
motiv de rudenie!!!nu exista asa ceva in drept!:sticktongue:

se va judeca la ultimul domiciliu comun daca sotul locuieste acolo.
Desigur ca se poate si ca exista si un motiv de rudenie!

Ceea ce spuneti dumneavoastra reprezinta stramutarea pricinii civile care este de fapt o derogare de la competenta teritoriala, dand posibilitatea unei alte instante, dintr-o alta localitare sa judece respectiva pricina. Cf. art. 37 C. proc. civ. primul caz de stramutare a pricinii se refera la rudenie sau afinitate!
Astfel, cand când una din parti are două rude sau afini, până la al patrulea grad inclusiv, printre judecătorii instantei competente să judece cauza, legea permite ca respectiva cauza sa fie stramutata la alta instanta la cererea oricarei parti, insa inainte de inceperea oricarei dezbateri. Cererea de stramutare va fi depusa la instanta imediat superioara!

Numai bien!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stramutare proces kyrradan kyrradan Salut, am si eu o problema ! am aflat de curand de ce pierd totdeauna procesele cu o anumita persoana: are cumnat pe presedintele instantei... Dar, ca sa ... (vezi toată discuția)
mutarea unui proces civil in alta localitate elenagogan elenagogan buna ziua! va rog sa-mi spuneti daca este posibila mutarea unui proces civil in alta localitate inainte de pronuntare,.ce-ar trebui sa fac incazul ca se ... (vezi toată discuția)
Judecatorie bodeacrinela bodeacrinela cum poti cere schimbarea instantei de judecata daca ti se pare ca instanta unde se judeca procesul tau ar fi partinitoare? (vezi toată discuția)