Situatia e in felul urmator. O cunostinta a mers in concediu in Spania. De acolo si-a cumparat legal din statiune cateva seminte de cannabis. In Spania semintele se vand legal si cam toate magazinele de suveniruri au asa ceva.
La aeroport in Spania i-au verificat geanta si i-au gasit semintele. El i-a zis ca semintele le-a luat ca amintire si le-a aratat si bonul si aia au zis ca e in regula si l-au lasat sa treaca cu semintele respective. Cand a ajuns in Romania nu l-a mai verificat nimeni si a trecut fara probleme de aeroport.
Intrebarea e urmatoarea. Daca ii gaseau in Romania semintele putea pati ceva daca el le-a adus ca suvenir si nu intentioneaza sa le planteze? Mai ales ca avea si bon fiscal de unde le-a cumparat? Ca din cate stiu eu si in Romania cannabisul nu e trecut la droguri de mare risc. Si de seminte nu pomeneste nimic legea.
Primul pas pentru a ajunge in inchisoare a fost facut,urmeza sa spuneti ca ati scapat o samanta de canabis pe jos si a crescut singura planta.
Iar treaba cu suvenirul nu prea tine,daca mergeti in Afganistan sa va luati ca suvenir niste rachete sol-aer,doar asa sa le aveti in gradina.
Nu de mine e vorba aici, ci de o cunostinta. Si ce vroiam sa stiu e daca legislatia Romana pomeneste ceva de seminte? Ca sa cresti planta respectiva stiu ca e ilegal. Dar sa deti samanta e legal? Si daca nu, ce lege interzice asta?