avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bursa scolara
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bursa scolara

Buna ziua,
Sunt somera, sotul are un salariu minim pe economie, copii sunt la scoala clasele - II-, respectiv -VI-.
Am fost instiintata ca pot depune actele pentru bursa scolara, ce drepturi au copii mei, amandoi sunt la aceeasi scoala.
Cel mic este suferind de astm bronsic, este inscris la Clubul Copiilor unde urmeaza cursuri de dansuri populare la care a obtinut locul 1 la concurs interjudetean si cursul de Cultura Civica. Urmeaza cursul de AIKIDO din scoala in care invata.
Cel mare urmeaza de sase ani dansuri populare, la fel cu rezultate foarte bune cu nenumarate premii 1, tot la Clubul Copiilor unde urmeaza si cursul de Cultura Civica si cursul de AIKIDO din scoala, practic participa amandoi la aceste activitati extrascolare.
Ce drepturi au si cum ii pot ajuta mai mult financiar, cateodata ,, mai mereu ma imprumut sa le pot plati aceste cursuri.
Va multumesc anticipat pentru ajutor.

Cu stima,
Iuliana

Cel mai recent răspuns: VASSY , utilizator 20:12, 5 Martie 2012
Alocatia pentru sustinerea familiei este o forma de sprijin pentru familiile cu venituri reduse care au in crestere si ingrijire copii in varsta de pana la 18 ani. Beneficiaza de alocatie si familia formata din persoana singura si copiii aflati in intretinerea acesteia si care locuiesc impreuna cu aceasta. In acest din urma caz, pentru acest tip de familie al carei venit net mediu lunar pe membru de familie se situeaza pana la 200 lei, cuantumul lunar al alocatiei este de 50 lei pentru familia cu un copil, 100 lei pentru familia cu 2 copii, 150 lei pentru familia cu 3 copii si 200 lei pentru familia cu 4 sau mai multi copii. Pentru familia cu un venit net mediu lunar pe membru de familie situat intre 201 si 370 lei, cuantumul alocatiei este de 45 lei pentru familia cu un copil, 90 lei pentru familia cu 2 copii, 135 lei pentru familia cu 3 copii si 180 lei pentru familia cu 4 sau mai multi copii.
Limita maximă de venituri până la care se acordă alocaţia pentru susţinerea familiei este 370 lei/persoană.

În aplicarea prevederilor Legii 277/ 2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei şi pentru asigurarea în bune condiţii a demarării procesului de solicitare, aprobare şi plată a alocaţiei pentru susţinerea familiei, miercuri, 19 ianuarie 2011, Guvernul a aprobat Hotărârea nr. 38/19.01.2011 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, publicată în Monitorul Oficial nr. 56/21.01.2011, partea I.

[ link extern ]

[Mesaj editat - va rog din nou sa precizati sursa informatiilor postate pe forum]
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Februarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Buna seara,
Va multumesc pentru raspuns, as dori sa precizez ca am aflat de la scoala de la baiatul cel mare despre aceste burse si am citit putin pe internet despre aceste drepturi dar totusi as fi vrut sa vad intai ce drepturi au pentru ca eu nu stiu chiar toate amanuntele legale si mi-ar prinde bine un ajutor financiar.
Ca o paranteza la cheltuieli, stam la casa si ne incalzim cu lemne iar cand am vrut sa depunem actele pentru subventia la caldura cum se oferea inainte ne-a spus ca nu stie sa socoteasca pentru lemne si nu se acorda decat pentru cei care stau la bloc asa ca platim lemne , fara subventie.
Asta e viata.

Iuliana

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie complementara stefanbb stefanbb buna ziua pot sa primesc alocatie complementara daca avem subventia pe suprafata pe un hectar si 22 arii?acum sunt in concediu post natal inainte eram ... (vezi toată discuția)
Suspendare alocatie complementara pentru copil dana 50 dana 50 Buna ziua ,as vrea sa ma lamuresc si eu in privinta alocatiei complementare ,eu muncesc in Italia ,sunt divortata si am 3copii in intretinere care se afla in ... (vezi toată discuția)
Alocatia de sustinere familiala!!! florinel84 florinel84 Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati cu raspunsul la o intrebare daca se poate: La alocatia de sustinere familiala se i-a in considerare ca venit pe membru ... (vezi toată discuția)