avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Finantele nu vor sa ma inregistreze
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Finantele nu vor sa ma inregistreze

Conform codului fiscal la articolul 46 punctul 23 -Sunt considerate venituri din profesii libere acele venituri obţinute din prestări de servicii cu caracter profesional (individual sau în asociere), în domeniile ştiinţific, literar, artistic, educativ şi altele, de către: medici, avocaţi, notari publici, executori judecătoreşti, experţi tehnici şi contabili, contabili autorizaţi, consultanţi de plasament în valori mobiliare, auditori financiari, consultanţi fiscali, arhitecţi, traducători, sportivi, arbitri sportivi, precum şi alte persoane fizice cu profesii reglementate, desfăşurate în mod independent.

Desfasor activitetea de arbitru sportiv, unii din colegii mei au reusit sa se integistreze la finante, in judetele lor, fara a mai trece pe la registrul comertului.
Finantele din judetul meu ma trimit la registrul comertului motivand faptul ca profesia de arbitru sportiv este reglementata de o lege speciala cum au avocatii, medicii, notari etc.
Nu vreau sa mai dau bani si la registru, cum considerati ca ar trebui sa fac?
multumesc
Cel mai recent răspuns: relu1977 , utilizator 17:37, 29 Februarie 2012
pai avocatii nu trec pe la registru, cu docuemtele de la barou se duc la finante..
adika daca apartienti unui organism profesional..nu aveti ce cauta la registru...
Un raspuns al Oficiului Registrului Comertului din alt oras (cu o lista orientativa a profesiilor liberale) coincide cu parerea Administratiei Financiare din judetul dvs.. In codul fiscal este o harababura de nedescris si ceea ce ati gasit dvs. scris nu poate fi decat una din multele erori din C.F.
[ link extern ]
Intrebati colegii daca s-au inregistrat exact cu aceasta titulatura de arbitru sportiv.
L.C.
Colegii dvs. au reusit sa se inregistreze la finante deoarece au prezentat documente care atesta calitatea de arbitru, documente eliberate de catre federatia sportiva de care apartineti (sau de comisia centrala a arbitrilor din subordinea respectivei federatii).
Dvs. ati prezentat respectivul atestat?

Legea speciala in cazul dvs. este Legea 69/2000 a educatiei fizice si a sportului.
Fiecare federatie sportiva emite potrivit respectivei legi, anumite regulamente, inclusiv regulamente prin care reglementeaza activitatea de arbitraj.


Legea 69/2000
Art. 37. - (1) Federaţiile sportive naţionale au următoarele atribuţii principale:
c) organizează şi coordonează întreaga activitate a arbitrilor pe ramuri de sport, privind formarea, perfecţionarea continuă, clasificarea şi promovarea acestora, pe baza unui regulament propriu de funcţionare;


Daca detineti respectivul atestat, activitatea pe care o desfasurati poate fi incadrata ca fiind o profesie liberala si va puteti inregistra doar la finante fara a trece pe la ONRC.

In cazul in care nu detineti un asemenea atestat puteti incerca sa va inregistrati la ONRC dar mi-e teama ca si cei de acolo va vor solicita atestatul respectiv.
Ultima modificare: Joi, 23 Februarie 2012
Ana Muntianu, Consultant fiscal
am vazut cif-ul, numele+arbitru


atestat nu am. am carnet de arbitru stampilat de catre FRF cu vize si adeverinta de la Asociatia Judeteana de Fotbal in care se specifica cand am dobandit calificarea de arbitru.
multumesc




EDITAT: copiat aici textul mesajului consecutiv
Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2012
trope_doi, utilizator
Si le-ati prezentat si nu le-au acceptat?

Mergeti cu extrasul de lege si cu regulamentul FRF si CCA. Poate asa se "dumiresc" si cei de la finante cum e cu "profesiile liberale".

Alte discuții în legătură

Cite mandate poate avea o persoana Nostrum Nostrum Buna ziua. Exista in vreo lege, HG, OUG... ceva unde sa scrie ca o persoana, pe postul de presedinte, are un nr fix de mandate (ex: 2 mandate de 4 ani), in ... (vezi toată discuția)
Infiintare federatie 2ntz 2ntz Buna ziua, Intreabarea mea este urmatoarea. Cum infiintez o federatie? Practicam un sport destul de nou pt Romania si dorim sa infiintam o federatie. ... (vezi toată discuția)
Infiintare alta federatie sportiva vioreltkd vioreltkd [b]SUBIECTUL :[b]Infiinatre federatie sportiva pe ramura de sport[/b]. In tara exista deja una, dar la nivel international exista 3 federatii ... (vezi toată discuția)