avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Tanto, iti strica 80.000 de lei?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Tanto, iti strica 80.000 de lei?

E titlul unui articol de pe Realitatea care mie in dimineata asta mi-a varsat paharul:
[ link extern ]

Imi este greu sa accept ca sunt atat de multi oameni care pot crede in ce promite Dan Diaconescu. Ma doare stomacul cand citesc despre procentele lui in sondaje, sper din tot sufletul ca nu de la PP-DD vor fi parlamentarii care vor face jocurile in locul UDMR.

Citind articolul mi-am adus aminte ca doamna Letitia, una dintre cele mai calme persoane pe care le cunosc, s-a enervat pentru ca am pus la indoiala promisiunile lui DD.

Vorbeam cu dumneaei la telefon; se auzea ca-i merge televizorul si mi s-a parut ca e DD. Am intrebat-o:
- Va uitati la OTV?!
Nu i-a placut tonul si m-a pus la punct:
- Ar trebui sa te uiti si dumeta, ca numa’ asta tine la popor, restu’ toti ne mint!
Am facut o incercare (credeam ca ma considera desteapta, de-aia mi-am permis :rolleyes: ):
- Doamna Letitia, ce promite el e imposibil, nu are cum sa dea oamenilor atatia bani!
Am suparat-o si mai tare:
- Si daca nu da toti banii, macar ii baga la puscarie pe astia care fura!
A stat putin si a adaugat:
- Astia de la oras numa’ la bani se gandesc.
:O (eu)
Noroc ca a completat:
- Nu zic de dumeta.
Am mai vorbit de atunci, insa nu politica.

Ce se intampla cu electoratul roman?
Ares_3 a scris:

M-am distrat si eu cand am vazut intrebarile stupide la care raspunsurile costa, insa cand am vazut ca oamenii stau la coada ca sa completeze adeziuni si ca are peste 10% in toate sondajele privind intentia de vot mi-a pierit zambetul.
Succesul lui e rezultatul insuccesului politicienilor, ei i-au oferit materialul de campanie - acum n-au decat sa-si sparga creierul cum sa-i sparga balonul.

... si cand (daca) o ajunge "presedinte", ce-o fi "capabil" sa faca?!:rolleyes:

se pare ca sistemu' politic romanesc permite, chiar stimuleaza, el insusi, aparitia unor astfel de figuri (geometrice)... ca si cele de dinainte...

si se pare ca e treaba de ... decenii (adica niciodata)... pana se vor gasi "solutii"... sa putem scapa de asemenea ... "presedinti"...

"Puterea prezidenţială din România nu reprezintă un motor al consolidării democratice. Marile fapte politice din anii şi deceniile care urmează vor trebui să se fie legate de găsirea unor soluţii instituţionale, constituţionale, procedurale, pentru diminuarea şi chiar eliminarea riscurilor reprezentate de această putere insuficient monitorizată şi controlată de celelalte puteri în stat. Este vorba despre eforturi colective, din partea unor forţe diverse, unite nu doctrinar, ci doar ideologic, prin ideologia supremă a vremurilor noastre – teoria democraţiei.

Altminteri, indivizi cu spirit aventurier, care au ajuns preşedinţi datorită manipulării populiste a maselor, vor găsi ei soluţii pentru subminarea democraţiei şi subordonarea instituţiilor democratice unor scopuri personale, de grup sau clan sau – în cel mai bun caz – de partid."

Prezidenţialismul românesc şi alegerile.
De la Iliescu la Băsescu

[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2012
ContSters233047, utilizator
Nu-i prost cine cere, ii prost al care da!. Nu-i prost al care-si face partid si promite, prost ii al care-l crede.
Da-i rumanului mintea de pe urma! Oare? Eu zic ca s-a perimat zicala. Si zicalele mor.... :(
Prosti, dar multi.....,
Populatia tarii asteia a suferit niste mutatii genetice la creier. Ne-au crescut niste galme intre cutele creierului, cute de casuneala pe ceva. Ne casuna pe cate cineva, pe cate ceva si, neam, nu ne mai venim in fire.
Nadejdea de cateva cicluri electorale n-o mai am, ca o dam din repetir in repetir cu atata osardie incat am dus prostia pe culmile perfectiunii.
Daca s-ar da premiul Nobel pentru prostie, atunci un roman, votant al lui DD, ar trebui sa-l ia...
dd-u', ca dd-u'... da' nici ala cu "sa traiti bine" n-a fost mai breaz... dd-u' e numai un continuator, a vazut ca "merge"... zicala nu e... prosti, dar multi... e... multi, dar prosti...
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Aprilie 2012
ContSters233047, utilizator
Efectul este acelasi!
Eu ma uit la mine si sa stiti ca daca ma pipai pe cap simt galma aia de casuneala, mutatia genetica, deh... :)

Mi-aduc aminte ca prin anii '70 aparuse un "joc" prin care iti venea acasa o scrisoare de la cineva pe care nu il cunoastei sau il cunosteai vag prin care te anunta sa pui 10 lei la posta in contul a 5 persoane a caror adresa era in scrisoare, iar tu la randul tau urma sa primesti o gramada de bani formata din aceste mii de contributii de cate 10 lei de la altii care s-ar fi potrivit la o asemenea farsa.
Atunci eram extrem de tanara, chiar credeam si dintr-un prim imbold m-am dus la posta si am vrut sa trimit banii. Functionara de la posta m-a refuzat pe motiv ca erau prea putini bani, refuz nelalocul lui, mi s-a parut mie atunci, dar justificat de faptul ca Posta incepuse sa fie sufocata de asemenea marunte mandate.... Evident ca jocul a fost abandonat din delasarea specifica noua, dar si din refuzul Postei de a opera aceste mandate... Normal!
Atunci am incercat prima oara Frica ca as putea fi invinuita de "ceva" si am stat cu inima cat un purice sa nu ma caute Militia pe-acasa. Nu stiam nici eu de ce, dar asa mi se parea mie, ca daca am fost refuzata la Posta, comisesem un delict sau eram pe cale sa comit unul.....
Ce cuminti eram atunci!

Dupa '90 a aparut Caritasul, intre timp ma maturizasem si am facut o socoteala sumara, evident era o escrocherie. Culmea era ca, cu cat incercam sa demonstrez unor oameni "luati de val" ca e o tampenie, cu atat mai multi dusmani imi capatam care ma acuzau .... cel putin de invidie. S-au pacalit si de rusine sau de ciuda nici "buna-ziua" nu-mi mai dadeau....
Peste ani a aparut FNI-ul ...cu case vandute si ramas de oameni pe drumuri....
Acum acest neispravit de DD...

Daca urmariti evolutia comportamentului oamenilor fata de acest fenomen care inseamna pana la urma o escrocherie in stil mare, se poate vedea cum au evoluat victimele si cu ce consecinte.... De la frica (cel mult) ca ar putea "veni militia" la pierderea unor sume exorbitante care, isi faceau unii iluzia, ca se vor inzeci.

Eu nu zic ca suntem singurii amarati de pe lumea asta vrajiti si extorcati de escroci, dar la noi acest fenomen e in repetir, cu efecte din ce in ce mai catastrofale. Si aici nu ma refer strict la traiul de zi cu zi care, in mare masura, are alte cauze daca este precar, ci la speranta saracimii in "bulele" escrocilor. Iar aici ....nu e nimic de facut! Prostia nu se poate combate, trebuie sa traiesti cu ea alaturi sau in tine pana la moarte.

Sa nu ocolim cuvantul care exprima cel mai bine o anumita atitudine: prostia.
Sa nu-l invelim in poleiala unor expresii eufemistice.
Lapusneanu (Negruzzi) avea dreptate: Prosti, da' multi!

Spunea cineva ca politica se face pe voturi. Si doar atat. Avea dreptate si lupta e acerba pentru a vraji pe cat mai multi prosti. Cu cat ii vrajesti pe mai multi, cu atat mai bine.
Intretinerea starii de prostie cu toate mijloacele posibile in ciclul de 4 ani este esentiala pentru a castiga farsa.

Si prostii? Sa astepte cuminti peste inca 4 ani....:tooth:
am eu, asa, un fiiiling... cu regele, ca tot il avem, s-ar pune capat mascaradei asteia...

sau macar, macar, macar un "presedinte" ales de parlament, cum e in mai toata europa...

ne-ar scapa de mascaricii astia de se tot perinda in fata populatiei de 22 ani... cel putin la "prezindentiale".

Alte discuții în legătură

Vom fi iarãsi ce am fost sau vom fi iarasi ce-am fost, si mai mult decât atâta? Ares-3 Ares-3 PDL si PNL se unesc. Isi doresc un partid mare, sunt deschisi la aliante si fuziuni... Nu cred ca exista tara cu politica atat de SF ca a noastra. Am ... (vezi toată discuția)
Unde fugim de alegerile astea? Ana-Maria  Dutescu Ana-Maria Dutescu Doamne, de ce m-ai pedepsit sa ma nasc in Romania? La 20 de ani de la caderea ceausismului astept cu interes caderea basescismului, am ajuns sa-l vad pe ... (vezi toată discuția)
"televiziunea poporului" Talk Partners Talk Partners Azi a aparut pe Mediafax un articol prin care se anunta ca Dan Diaconescu, patronul \"Televiziunii poporului\" a fost convocat la DNA. Nu am mai citit mai ... (vezi toată discuția)