avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale consilierii juridici pot fi salariatii unui firme care ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

consilierii juridici pot fi salariatii unui firme care sa faca infiintari ?

Redactarea actului poate fi facuta de catre asociati sau actionari, ori de catre persoane cu studii juridice, cum ar fi avocatii, consilierii juridici sau notarii. La cerere, actul constitutiv poate fi redactat de catre consilierii juridic ai Biroului unic deschis la Oficiul Registrul Comertului.
PUN acesta intrebare deoarece EXPERTII CONTABILI fac redactarea actului constitutiv si atunci presupun ca au un jurist angajat ca si ORC dealtfel !

dar apare o grava EROARE in practica consilieri juridici sunt REMUNERÁȚI, plată în bani acordată unui angajat pentru prestarea unei munci; salariu, retribuție; leafă, o firma noua infiintata nu i poate angaja , ce se intampla ?
Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2012
olden, utilizator
Cel mai recent răspuns: olden , utilizator 15:10, 26 Februarie 2012
Pentru a primi un raspuns fiti va rog mai explicit cu intrebarea dvs. ... Nu se intelege ce este cu firma noua?!
Daca va referiti la raspundere consilierului juridic fata de angajatorul sau, da, acesta raspunde ca orice alt salariat.
lucian huzum a scris:

Pentru a primi un raspuns fiti va rog mai explicit cu intrebarea dvs. ... Nu se intelege ce este cu firma noua?!
Daca va referiti la raspundere consilierului juridic fata de angajatorul sau, da, acesta raspunde ca orice alt salariat.


ma refer la EXPERTII contabili pot angaja un consilier JURIDIC ca sa faca REDACTAREA de acte constitutive firme noi INFIINTATE nu MOFIFICARI ulterioare semnatura si stampila lui ? este o practica des intalnita sunt si site uri ce e NOU in ce spun ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Februarie 2012
olden, utilizator
Expertul contabil in calitate de PFA poate angaja un consilier juridic. Acesta poate sa intocmeasca acte constitutive, sa intreprinda toate demersurile pentru infiintarea de societati comerciale. In privinta modificarilor la actele constitutive ale societatilor constituite poate sa redacteze documente (hotarari AGA) si sa formuleze cererii in numele societatii, avand in acest sens nevoie de imputernicire din partea societatii. Consilierul juridic doar intocmeste documentele necesare modificarilor unui act constitutiv (hotarare AGA, contor de caractere, act constitutiv actualizat), nu le si semneaza, acesta este atributul exclusiv al asociatilor, respectiv actionarilor.
Consilierul juridic desfasoara urmatoarele activitati:
asigura consultanta si reprezentarea autoritatii sau institutiei publice in serviciul careia se afla ori a persoanei juridice cu care are raporturi de munca, apara drepturile si interesele legitime ale acestora in raporturile lor cu autoritatile publice, institutiile de orice natura, precum si cu orice persoana juridica sau fizica, romana sau straina;
in conditiile legii si ale regulamentelor specifice unitatii, avizeaza si contrasemneaza actele cu caracter juridic
(stagiar si definitiv) poate pune concluzii la judecatorie si la tribunale ca instanta de fond, la organele de urmarire penala, precum si la celelalte organe administrative cu atributii jurisdictionale
(definitiv) poate pune concluzii la instantele judecatoresti de toate gradele, la organele de urmarire penala, precum si la toate autoritatile si organele administrative cu atributii jurisdictionale

ca activitate DE REDACTARE acte juridice CLIENTILOR cabinetului de expert contabil atunci NU e necesar caen 6910 "ACTIVITATII JURIDICE" va intreb deoarece finantele nu iau in considerare veniturile obtinute fara activitate autorizata, respectiv cheltuielile ca deductibile.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Februarie 2012
olden, utilizator
Expertul contatil - PFA nu poate desfasura activitati juridice, respectiv nu poate avea codul CAEN 6910.

Alte discuții în legătură

Consilier juridic stagiar ContSters40598 ContSters40598 Imi puteti spune va rog, ce poate face un consilier juridic stagiar? Poate asigura reprezentarea in instanta a pers. fizice si juridice pe baza de contract? ... (vezi toată discuția)
Infiintare societati...completare obiect activitate ContSters40598 ContSters40598 1. In cadrul unui srl se pot infiinta firme ? Adica exista un cod CAEN pentru asa ceva? Daca da, trebuie o anumita competenta pentru a putea face asa ceva? 2. ... (vezi toată discuția)
Cod caen- consiliere juridica AlbulescuVP AlbulescuVP Buna ziua, Care ar fi codul caen recomandat in cazul in care se doreste infiintarea la ONRC a unui PFA pentru desfasurarea de activitati juridice- consiliere ... (vezi toată discuția)