avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare societati...Completare obiect activitate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare societati...Completare obiect activitate

1. In cadrul unui srl se pot infiinta firme ? Adica exista un cod CAEN pentru asa ceva? Daca da, trebuie o anumita competenta pentru a putea face asa ceva?
2. Se poate completa obiectul de activitate al unui srl fara prezenta unuia dintre asociati ?(sunt trei asociati...unul este plecat din tara pt mai mult timp..nu exista procura). Administratorul este si asociat si detine 90%, ceilalti asociati detin fiecare cate 5 %. Cel care este plecat detine 5%.
Va multumesc.:coffee:
Ultima modificare: Vineri, 1 August 2008
ContSters40598, utilizator
Cel mai recent răspuns: siempreska , utilizator 20:48, 2 Martie 2011
Nu ma poate ajuta nimeni?
Multumesc!:coffee:
1. Puteţi înfiinţa o societate comerciala in care unul din asociati poate sa fie tot o societate comerciala. Atenţie însă la condiţiile legale privind asociatul unic (probabil la acest lucru va referiti).
2. Face-ti o convocare AGA in conformitate cu prevederile din actul constitutiv/statut cu ordinea de zi referitoare la modificarea obiectului de activitate. Dupa convocare emiteti o hotarare semnata de ceilalti doi iar in baza acelei hotarari administratorul merge la Registrul Comertului pentru formalitatile necesare.
Multumesc!
Pentru prima intrebare, reformulez:

1. Cine poate sa infiinteze firme ? Ce competenta trebuie sa aiba acele persoane? Se poate desfasura acest obiect de activitate (infiintari firme) in cadrul unui srl ?

Multumesc!:coffee:
Ultima modificare: Vineri, 1 August 2008
ContSters40598, utilizator
Banuiam ca altceva va interesa. Cod CAEN 6910 (cel mai corect) sau 7022. Pentru activitati juridice (cod 6910) obiectul de activitate trebuie sa fie unic iar asociatul/asociatii sa fie licentiati in drept.
Va multumesc.:coffee:
Inteleg ca pentru cod CAEN 7022, obiectul de activitate nu trebuie sa fie unic iar asociatii nu trebuie neaparat sa fie licentiati in drept.

Alte discuții în legătură

Deschidere firma intr-un apartament Aliya Aliya Buna ziua, Pentru a-mi putea deschide o firma de\' BUSINESS SI CONSULTANTA intr-un apartament si sa fiu asociatul unic sau nu a afacerii ce acte de studii ... (vezi toată discuția)
Fostul cod caen 6910 ContSters40598 ContSters40598 Imi poate spune cineva ce se intampla cu sc care ofereau consultanta juridica conform cod CAEN 6910? Am inteles ca aceste sc se dizolva dar, am auzit ca unele ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl cu ob.activ.tot caen ametist ametist Pentru o firma srl avand obiect activitate tot CAEN, de la a la z, si cu activitate principala cod 7022 "Activitati de consultanta pentru afaceri si ... (vezi toată discuția)