avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare srl cu ob.activ.tot CAEN
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare srl cu ob.activ.tot CAEN

Pentru o firma srl avand obiect activitate tot CAEN, de la a la z, si cu activitate principala cod 7022 "Activitati de consultanta pentru afaceri si management" si secundar cod 6910 "Activitati juridice", care sunt documentele necesare la Reg.Comert?
Sau ca sa pot sa prestez si pe cod 6910 nu este necesar sa-l mentionez ca si activitate secundara, ci doar sa-l mentionez in obiectul de activitate?
:-/
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:09, 18 Mai 2008
Nu poti sa prestezi activitati juridice. Schimba-ti obiectul principal de activitate si fa altceva, altfel societatea ta va fi radiata la cererea oricarei persoane interesate sau chiar din oficiu.

Oricum n-am inteles acte necesare pt ce.
Oricum nu puteti include tot CAEN-ul in actul constitutiv...ca sa nu mai vorbesc ca nici ratiunea logica nu o inteleg...in fine, exista anumite obiecte de activitate care pot fi incluse doar de societati specializate, sau cazuri in care unele coduri CAEN pot fi incluse numai ca obiect unic (a se vedea - in domeniul institutiilor de credit, caselor de schimb valutar, SSIF-urile, al caror obiect unic de activitate va fi numai prestarea de servicii de investitii financiare, SAI-urile, al caror obiect unic de activitate va fi numai prestare de servicii de administrare a organismelor de plasament colectiv in valori mobiliare, societatile de asigurare, care pot desfasura exclusiv activitati de asigurare etc etc). Exemplele sunt multiple...deci, daca societatile astea de care vorbim mai sus au voie sa aiba obiect unic de activitate, dvs nu vi se va permite infiintarea unei societati care sa cuprinda tot CAEN-ul.

N-ar fi totusi mai usor sa identificati ceea ce faceti efectiv (si activitatile adiacente/conexe) si sa le treceti doar pe acelea? In ceea ce priveste "prestarea de activitati juridice"...renuntati de acum...cum spunea si Andreea...nu puteti...nu e voie!!
Si indiferent ca va spunem ce acte va trebuie pentru a include toate activitatile in CAEN, sunt insa multe activitati unde e nevoie de avize si autorizatii speciale, de obtinut inainte de a inregistra firma...
Asa incat, ori obtineti documente pentru niste obiecte de activitate pe care e posibil sa nu le desfasurati niciodata, ori ... faceti o societate ca lumea, asa cum spunea colegul, numai cu activitatile pe care chiar le doriti si cu cele conexe lor...
Ca sa nu spun ca va costa ceva publicarea actului constitutiv la atatea obiecte de activitate, am avut clienti care au renuntat sa dea cateva milioane in plus numai ca sa aiba pagini pline cu activitati pe care nu stiau daca le vor desfasura.

Oricum, obiectul de activitate este unul dintre lucrurile incluse in actul constitutiv la care veti avea cele mai mici probleme, sunt alte prevederi importante si care ar putea sa va duca la cheltuieli mai mici sau mai mari, in functie de cat de bine sunt reglementate in act...

Asa incat, va sfatuiesc sa lasati activitatile care nu va intereseaza deoparte si... faceti de diferenta de bani un act ca lumea!
presupun ca se doreste constituirea unei societati comerciale cu obiectele de activitate specificate.....
6910 nu va putea fi introdus, fiind activitate specifica avocatilor(s-a incercat efectuarea acesteia de catre consilierii juridici, dar prin decizie a Inaltei Curti, subiectul a fost incheiat...acum SC-urile cu activitate 6910 sunt , unele in curs de dizolvare, altele deja dizolvate, chiar radiate).
introducerea tuturor codurilor este imposibila datorita impedimentelor legale, restrictiilor pe diverse domenii de activitate.
este de preferat sa introduceti activitatile pe care intentionati sa le desfasurati cat si cele conexe lor.
pentru indrumare legala privind pasii pe care ii aveti de urmat, apelati la serviciile unui avocat sau direct la cele ale Registrului Comertului.
Ultima modificare: Joi, 15 Mai 2008
Roxana Zbarnea, Avocat
Va multumesc tuturor pentru raspuns.
Sunt firme totusi care au in obiectul de activitate trecut tot CAEN. Este vorba de firmele infiintate cu cativa ani in urma.
La recodificarea CAEN, banuiesc ca vor fi excluse acele coduri care acum sunt restrictionate.

Alte discuții în legătură

Fostul cod caen 6910 ContSters40598 ContSters40598 Imi poate spune cineva ce se intampla cu sc care ofereau consultanta juridica conform cod CAEN 6910? Am inteles ca aceste sc se dizolva dar, am auzit ca unele ... (vezi toată discuția)
Infiintare societati...completare obiect activitate ContSters40598 ContSters40598 1. In cadrul unui srl se pot infiinta firme ? Adica exista un cod CAEN pentru asa ceva? Daca da, trebuie o anumita competenta pentru a putea face asa ceva? 2. ... (vezi toată discuția)
Cod caen talmacel talmacel Buna ziua, Daca codul caen la firma il am 4120- Lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale pot sa facturez servicii de electrica ... (vezi toată discuția)