avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare srl cu ob.activ.tot CAEN
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare srl cu ob.activ.tot CAEN

Pentru o firma srl avand obiect activitate tot CAEN, de la a la z, si cu activitate principala cod 7022 "Activitati de consultanta pentru afaceri si management" si secundar cod 6910 "Activitati juridice", care sunt documentele necesare la Reg.Comert?
Sau ca sa pot sa prestez si pe cod 6910 nu este necesar sa-l mentionez ca si activitate secundara, ci doar sa-l mentionez in obiectul de activitate?
:-/
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:09, 18 Mai 2008
Nu, nu sunt. Cand spui ca o firma are tot CAEN, te referi la tot CAEN posibil fara restrictiile si autorizatii prealabile... Asta inseamna tot CAEN...
In rest, nu exista.
Da, sunt firme care au trecut ca si obiect secundar de activitate tot CAEN, insa numai acel activitati care se pot trece si nu cele ptr care legea cere indeplinirea anumitor conditii speciale.
Eu am inteles ce vrea sa faca, vrea sa presteze consultanta juridica si ptr ca acum nu mai e permis ca sa ai aceasta activitate ca si activitate principala, vrea sa o mascheze trecand-o ca si obiect secundar de activitate.:D Numai ca acest lucru nu este posibil si nu era nici inainte de aparitia acestei interdictii. Daca voiai sa prestezi activ juridica ca si consilier juridic, trebuia ca acesta sa fie activitatea principala.
Asa ca, sfatul meu e sa va ganditi de 2 ori inainte de a lua o decizie.
Nu stiu ce decizie va lua, dar nu are mare importanta decat pentru timpul dumnealui sau, daca plateste un jurist (ma indoiesc serios), pentru banii pe care ii plateste degeaba.
Caci nu cred sa existe vreo posibilitate de a trece macar de inspectori, darmite de judecator un astfel de dosar... Daca nu atat pentru activitati juridice, macar pentru activitatile care au limitari privind alte activitati in obiectul de activitate sau activitatile pentru acre suunt necesare autorizari si avize prealabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fostul cod caen 6910 ContSters40598 ContSters40598 Imi poate spune cineva ce se intampla cu sc care ofereau consultanta juridica conform cod CAEN 6910? Am inteles ca aceste sc se dizolva dar, am auzit ca unele ... (vezi toată discuția)
Infiintare societati...completare obiect activitate ContSters40598 ContSters40598 1. In cadrul unui srl se pot infiinta firme ? Adica exista un cod CAEN pentru asa ceva? Daca da, trebuie o anumita competenta pentru a putea face asa ceva? 2. ... (vezi toată discuția)
Cod caen talmacel talmacel Buna ziua, Daca codul caen la firma il am 4120- Lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale pot sa facturez servicii de electrica ... (vezi toată discuția)