avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Fostul cod CAEN 6910
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Fostul cod CAEN 6910

Imi poate spune cineva ce se intampla cu sc care ofereau consultanta juridica conform cod CAEN 6910? Am inteles ca aceste sc se dizolva dar, am auzit ca unele dintre aceste sc au reusit recodificarea!
Stie cineva care este acesta noua activitate recodificata? Poate 7022 ?
Cel mai recent răspuns: slv_i , utilizator 14:56, 28 Ianuarie 2009
691- 6910, cea mentionata de dvs. e din urmatoarea grupa, 692.
Grupa 691 Activitati juridice / Clasa 6910 Activitati juridice

Grupa 702 Activitati de consultanta in management / Clasa 7022 Activitati de consultanta pentru afaceri si management

















Ok, dar sunt foarte curios cum isi mai pot desfasura activitatea aceste sc (care ofereau consultanta juridica in baza vechiului cod caen 6910) daca aceasta activitate a fost interzisa?
Cum se recodifica aceste vechi coduri?
Ar fi posibil pe 7022? Dar in baza acestui cod nu poti oferi conultanta juridica...sau ma rog, nu poti incheia contract in acest sens cu firma careia ii oferi consultanta juridica, decat pe consultanta in afaceri.
Este corect asa ceva?
Daca a fost facuta recodificarea, atunci s-a facut pe 7411, tot activitati juridice. Nu se poate ca printr-un act neutru, cum e recodificarea, o societate comerciala sa intre in legalitate. Recodificarea nu se face altfel decat e prevazut in ordinul institutului national de statistica si doar atunci cand vechiul cod aferent activitatii principale s-a impartit in mai multe ai de ales, dar numai intre codurile rezultate, nu altceva. Nu este posibil ca 6910 sa fie recodificat in 7022, o asemenea operatiune necesita schimbarea obiectului de activitate.

Ar fi posibil pe 7022? Dar in baza acestui cod nu poti oferi conultanta juridica...

Pai... cam asta e intreaga idee a interdictiei pronuntate de ICCJ!
Ultima modificare: Luni, 1 Decembrie 2008
ContSters20980, utilizator
Multumesc Andreea doar ca nu pricep: daca ICCJ s-a pronuntat in acest sens, inteleg ca ..consultanta juridica acordata in cadrul unei sc inregistrata la R.C. nu mai este posibila! Atunci, cum se pot recodifica aceste societati care aveau (sau au inca) ca obiect de activitate tocmai acest cod 6910 ?

Alte discuții în legătură

Infiintare societati...completare obiect activitate ContSters40598 ContSters40598 1. In cadrul unui srl se pot infiinta firme ? Adica exista un cod CAEN pentru asa ceva? Daca da, trebuie o anumita competenta pentru a putea face asa ceva? 2. ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic stagiar ContSters40598 ContSters40598 Imi puteti spune va rog, ce poate face un consilier juridic stagiar? Poate asigura reprezentarea in instanta a pers. fizice si juridice pe baza de contract? ... (vezi toată discuția)
Sc - cod caen 6910 Cosmin Sighiartau Cosmin Sighiartau As dori un raspuns la o intrebare pentru care nu am timp sa stau sa studiez amanuntit. As dori sa inffintez (sa cumpar) o SC pe care sa desfasor activitati ... (vezi toată discuția)