avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare societati...Completare obiect activitate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare societati...Completare obiect activitate

1. In cadrul unui srl se pot infiinta firme ? Adica exista un cod CAEN pentru asa ceva? Daca da, trebuie o anumita competenta pentru a putea face asa ceva?
2. Se poate completa obiectul de activitate al unui srl fara prezenta unuia dintre asociati ?(sunt trei asociati...unul este plecat din tara pt mai mult timp..nu exista procura). Administratorul este si asociat si detine 90%, ceilalti asociati detin fiecare cate 5 %. Cel care este plecat detine 5%.
Va multumesc.:coffee:
Ultima modificare: Vineri, 1 August 2008
ContSters40598, utilizator
Cel mai recent răspuns: siempreska , utilizator 20:48, 2 Martie 2011
aba812001 a scris:

pentru codul 7022 nu este necesar ca unul din asociati sa fie licentiat in drept, este suficient sa aveti un angajat consilier juridic care se ocupa de asta sau colaborare cu un avocat/sau consilier juridic.


Daca eu sunt licentiat in drept (deocamdata nu profesez), pot sa-mi deschid un SRL pe codul 7022 si sa ma angajez pe mine pe post de consilier juridic in ideea de a desfasura activitati de genul: infiintari firme, mentiuni la Registrul Comertului etc....? Sau in cazul acesta ar interveni o incompatibilitate intre statutul de asociat si cel de consilier juridic?
Sau, ca o varianta alternativa...as putea sa-mi fac eu SRL-ul si sa angajez o alta persoana pe postul de consilier juridic? In cazul asta eu as putea da consultatii si as putea merge la ORC sa infiintez firme pe baza de mandat/procura din partea clientilor care doresc sa-si deschida firmele respective?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere firma intr-un apartament Aliya Aliya Buna ziua, Pentru a-mi putea deschide o firma de\' BUSINESS SI CONSULTANTA intr-un apartament si sa fiu asociatul unic sau nu a afacerii ce acte de studii ... (vezi toată discuția)
Fostul cod caen 6910 ContSters40598 ContSters40598 Imi poate spune cineva ce se intampla cu sc care ofereau consultanta juridica conform cod CAEN 6910? Am inteles ca aceste sc se dizolva dar, am auzit ca unele ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl cu ob.activ.tot caen ametist ametist Pentru o firma srl avand obiect activitate tot CAEN, de la a la z, si cu activitate principala cod 7022 "Activitati de consultanta pentru afaceri si ... (vezi toată discuția)