avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit banca

buna ziua,
sotul meu a aplicat un credit in anul 2008 pentru o terta persoana in val de 46000 lei.Pana in anul 2009 luna sept cred a achitat lunar iar de atunci pana astazi nici un leu.In aprilie 2010 fiind somati de firma de recuperare (banca trimisese dosarul la firma de recuperare)am achitat noi suma de 8000 lei catre acea firma. De atunci ne tot someaza sa achita banii. Intrebarea este daca exista posibilitatea ca banca sa ne execute silit sau sa puna poprire pe pensia de invaliditate a sotului (care s-a imbolnavit din acesata cauza) avand in vedere ca noi nu putem sa achitam acest credit?Mentionez ca imobilul care l-am avut l-am vandut fiului nostru in anul 2010 luna mai,cu clauza uzufruct.
Se vor executa silit veniturile obtinute de debitor, in speta sotul dvs. Societatea de recuperare a creantelor va vor executa silit deoarece banca si-a cesionat creanta.
mai pe inteles,
bunul imobil care este pe numele fiului vandut cu clauza uzufruct poate fi executat silit?
va multumesc
pensia de invaliditate nu se poate executa si nici imobilul. Atata timp cat a fost vandut cu clauza de habitatie.

Pot fi executate silit numai bunurile aflate in patrimoniul debitorului. Asa cum ati relatat dvs. proprietar de drept al imobilului este fiul dvs., deci imobilul nu poate fi executat silit pentru ca nu este in proprietatea sotului dvs.

Cu privire la executarea silita prin poprire a pensiei, avand in vedere pensia de invaliditate a sotului dvs., parerea mea, este ca nu se poate instituit aceasta masura deoarece este interzisa de art. 409 alin. 4 Cod procedura civila "Ajutoarele pentru incapacitate temporară de muncă, compensaţia acordată salariaţilor în caz de desfacere a contractului individual de muncă pe baza oricăror dispoziţii legale, precum şi sumele cuvenite şomerilor, potrivit legii, nu pot fi urmărite decât pentru sume datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere şi despăgubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vătămări corporale, dacă legea nu dispune altfel."



Creditorul poate cere in instanta revocarea actului de vanzare.
"Pentru admisibilitatea unei actiuni revocatorii trebuie îndeplinite cumulativ urmatoarele conditii: actul atacat sa fi creat creditorului un prejudiciu, debitorul sa fie de rea-credinta, stiind de rezultatul pagubitor al actului sau fata de creditor, creditorul sa aiba o creanta certa, lichida si exigibila si, în principiu, anterioara actului atacat, iar în situatia în care s-a încheiat un act cu titlu oneros, sa existe complicitatea la frauda a tertului dobânditor."

Dvs indepliniti toate conditiile, v-au somat in aprilie si dvs ati "vandut" in mai.
va dau doua ex unul in care creditorul nu a avut castig de cauza si altul in care da.
[ link extern ] /
[ link extern ]

Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Februarie 2012
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Debitor decedat, fara masa succesorala, cu act v-c imobil revocat paulian catinf catinf Buna ziua. Intr-un dosar de executare, debitorul are infiintata o poprire pe venit (pensie). Singurul bun urmaribil, un imobil, este instrainat prin v-c cu ... (vezi toată discuția)
Executare credit ipotecar adrianaadriana adrianaadriana Buna ziua, care este procedura de executare a unui credit ipotecar? in momentul de fata am conturile poprite si nu am primit nici o notificare in acest ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil pentru un credit de nevoi personale fara ipoteca Dori17 Dori17 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema pe care o am cu un imprumut al unei rude pe care am girat-o. Debitorul nu si-a mai achitat ratele la ... (vezi toată discuția)