avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... extindere si modificare locuinta
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

extindere si modificare locuinta

buna ziua!

am urmatoarea problema:

acum 3 ani am achizitionat o mansarda. Aceasta a fost la origine compusa din 3 camarute mici pe care fostul proprietar le-a transformat in 2 camere (deci a scos un zid care nu era de rezistenta). Intr-una din camarute a fost un cos de fum care ocupa cam 1/3 din suprafata camerei - si pe care fostul proprietar l-a scos, astfel incat suprafata totala utila a mansardei s-a mai marit. DE asemenea, langa cele 3 camarute mai exista un spatiu comun de trecere de 1x1 m, pe care l-a transformat in wc si l-a alipit la mansarda. Intr-un final suprafata mansardei a ajuns de la 23 mp la 29 mp (deci prin scoaterea unui zid care nu era de rezistenta, a unui cos de fum si prin alipirea spatiului comun). Mansarda se afla intr-un bloc vechi din 1930 din centrul capitalei.

Intrebarea mea este - as vrea sa intru in legalitate cu aceste modificari, pe care nu le-am facut eu (am martori in acest sens), dar despre care stiam in momentul in care am cumparat mansarda. Ce ar trebui sa fac ? Mentionez ca dupa ce am cumparat mansarda, am refacut cadastrul pentru a vedea noua suprafata. Nu exista administrator sau asociatie de proprietari (sunt 8 apartamente in tot blocul).
Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2012
cherryblossom, utilizator

Alte discuții în legătură

Extras de carte funciara- suprafete bogdanucom bogdanucom In urma achizitiei unui apartament de 50 mp (suprafata desfasurata) si terenul aferent (cota) de 8mp in Extrasul de carte funciara pentru informare apar ... (vezi toată discuția)
Parti comune casa de locuit promocris promocris Buna ziua . Intr-o casa compusa din parter, demisol, etaj 1 si mansarda locuim doua familii . Casa este compusa din doua apartamente, ap.1 care contine ... (vezi toată discuția)
Refacere mansarda Habbabear Habbabear As fi interesata sa achizitionez un apartament intr-o mansarda construita in 2012 pe un bloc vechi. In 2016 acoperisul intregii mansarde a luat foc. Am inteles ... (vezi toată discuția)